I første sæt var Holger Rune på sejrskurs efter rent break, men manglende fokus lukkede Corentin Moutet tilbage, og i 2. sæt blev afbrænder og dobbeltfejl fatale

Stabilitet i egne servepartier var en væsentlig årsag til, at 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune med 2 sejre spillede sig videre til hovedturneringen i ATP 250 turneringen Adelaide International 1 i Australien.
Efter disse kampe kunne sættes et foreløbigt flueben ved intentionen om, at Holger både mentalt og spillemæssigt skulle forsøge at præstere til mindst et 9-tal på en skala til 10

ATP 250 Adelaide: Stabile servepartier sikrer Holger Rune videre fra kval. Sejr til Løchte og Huey

Da vinderne af de 4 kvalfinaler blev indplaceret i lodtrækningen til hovedturneringen var der rimelig baggrund for at tro på, at Holger havde en god chance for et godt resultat, hvis han kunne fortsætte de gode takter mod 22-årige Corentin Moutet (FRA), og inden kampen var Holger oplagt favorit til sejren hos bookmakerne.

Starten af kampen fulgte samme mønster som i de førnævnte kvalkampe, da Holger i sine 2 første servepartier blot afgav et enkelt point, men Moutet var heller ikke i knibe, da han vandt sine servepartier ved henholdsvis 40-30 og 40-15, bl.a. fordi Holger fik for få returneringer i spil.
Da Moutet servede ved 2-2 fik Holger ved de 2 første point et overtag, som i begge tilfælde førte til vundne point og pres på franskmanden ved 0-30.
Ved det næste point havde Moutet overtaget og pressede Holger til et par smash-oplæg, men det lykkedes mirakuløst at sende bolden retur til en ny fransk kæmpechance, som blev misbrugt med en fæl afbrænder til 0-40, hvorefter Holger med en retur-vinder brød rent.

Imidlertid svigtede 1. serven for Holger i det efterfølgende parti, og ved 30-30 blev en approach for kort og uskarp, så Moutet lidt for nemt kunne passere Holger ved nettet, og da Holger fulgte op med en dobbeltfejl på den franske break-mulighed, var stillingen igen lige ved 3-3.

Efter et rent serveparti, som Moutet afsluttede med et es, vendte Holgers 1. serv dog tilbage, hvorved han problemfrit vandt sit serveparti rent til 4-4, og senere i sættet havde Holger efter en skarp cross vinder fra baghånden break-mulighed ved 5-5 30-40, men da Holger ikke fik sat de næste franske server i banen, vandt Moutet alligevel partiet.

Sættet endte i en tiebreak, hvor Holger indledte med et minibreak, da han nåede frem og straffede en stopbold, men efter en lidt unødvendig fejl longline fra Holgers baghånd blev det 1-1,
Næste mulighed for dansk minibreak opstod, da Holger ved 4-3 havde en stor chance og plads til passere franskmanden, men bolden ramte ved siden af linjen.
Efter en dansk servevinder til 5-5 endte en slagudveksling med, at en fransk cross baghånd til Holgers overraskelse blev dømt god, hvorved Moutet havde sætbold i egen serv, men en dobbeltfejl efter “let” på 2. serven reddede situationen for Holger, men ved 6-7 sluttede en duel med en dansk forhånd i nettet, så Moutet vandt sættet 8-6.

I 2. sæt vandt Holger sine servepartier rimelig sikkert indtil stillingen 4-4, hvorimod han både havde break-muligheder ved 2-1 og 3-2, men den fornødne skarphed manglede på de vigtige bolde.
Til gengæld gik det helt galt for Holger, da han servede ved 4-4, da han efter 2 fejl kom i problemer ved 0-30, og efter en afbrænder på et oplagt smash til 0-40 og kort efter en dobbeltfejl, forærede Holger nærmest sin modstander et afgørende break til 5-4.

Da Moutet servede for kampen, havde han den første matchbold ved 40-30, men på 2. serven tabte han ketsjeren, hvorefter han forsøgte at spille videre med hånden.
Kort efter havde Moutet igen matchbold, som blev afgjort, da Holger blev passeret ved nettet til samlet fransk sejr 7-6(6), 6-4.

Statistikken fra kampen afslører, at Holger trods nederlaget vandt flest point, og han vandt 81 procent bag 1. serven.
Nogle af de afgørende momenter var således de koncentrationsmæssige udfald, da Moutet blev lukket tilbage i 1. sæt efter dansk break til 3-2, og det famøse parti til 4-5 i 2. sæt.

På ATP-niveau er det nødvendigt at bevare fuldt fokus hele vejen, hvilket Holger formåede til et 9-tal i begge kvalkampene, hvor han vandt samtlige servepartier, men i kampen mod Moutet var fokus lidt for meget væk fra banen, da Holger tilsyneladende lod sig påvirke af, at hans modstander havde nogle diskussioner med dommeren.

I næste uge er Holger på Alternate-listen til ATP 250 turneringerne i både Adelaide og Sydney, men der er dog risiko for, at hverken Holger eller flere andre spillere, som er direkte i hovedturneringen til Australian Open, men ikke har rangering til kvalifikationen til næste uges turneringer, kommer i aktion i næste uge.

I betragtning af at disse spillere både skal betale for ophold og forplejning, indtil Australian Open begynder, havde det været rimeligt at forvente, at arrangørerne i lighed med sidste år havde sikret, at alle spillerne under opholdet havde mulighed for at spille turnering hver uge.
Derfor er det forståeligt, hvos nogen undrer sig over, at begge ATP-turneringer i næste uge har 4 oversiddere i et 32-skema, og at kvalifikationen er begrænset til 16 deltagere incl. 2 wildcards, selvom der både er banekapacitet og hotelkapacitet til, at alle kan være med.

Forrige artikelATP 250 Adelaide: Stabile servepartier sikrer Holger Rune videre fra kval. Sejr til Løchte og Huey
Næste artikelWTA 250 Melbourne: Clara Tauson imponerer i årets første kamp
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.