Julia Boserup har fundet topformen i sin Wimbledon debut. I 2. runde mod Belinda Bencic viste hun tennis af meget høj klasse og vandt sættet, hvorefter Bencic trak sig med skade

Tennisavisen har flere gange bragt omtaler af dansk-amerikanske Julia Boserup, som vi bragte et portræt med for ca. et år siden, og hendes karriere bliver også fulgt tæt.
Der har dog i en periode ikke været særlig mange bemærkelsesværdige resultater at berette om, men det har hun i forbindelse med Wimbledon fået vendt op og ned på.

Portræt: Julia Boserup har WTA top 100 som mål for 2015

Efter 3 overbevisende sejre i kvalifikationen og en flot sejr i 1. runde mod no. 104 Tatjana Maria (GER), fik mange danske seere lejlighed til at opleve Julia Boserup på TV, og for langt de fleste, som ikke følger med i tennis på tætteste hold, er det formentlig første gang nogensinde, at de har stiftet bekendtskab med Julia, da hun i 2. runde mødte storfavoritten 7. seedede Belinda Bencic (SUI), som dagen forinden havde vist tennis i verdensklasse.

Derfor var det heller ikke helt uventet, at Bencic lagde ud med at holde serv, og i Julias første serveparti kom hun hurtigt bagud 0-40, og kursen var lagt til den ventede favorit-sejr.
Det lykkedes dog for Julia at afværge alle 3 muligheder, og hun fik bragt balance i stillingen, og de holdt også begge serv til 2-2.

I Bencic’ næste serveparti havde Julia pludselig en break-mulighed, som dog ikke blev udnyttet, men da hun fik endnu en chance, sørgede en dobbeltfejl fra Bencic for, at Julia kom foran med break til 3-2

Herefter holdt Julia serv til 4-2 efter 40-15 føring, og hun havde indtil da spillet med stor aggressivitet uden særlig mange fejl.
Denne stil bevarede hun, da hun ved 4-3 vandt et rent serveparti til 5-3, hvorefter Bencic holdt sig inde i sættet, da hun holdt serv til 4-5.st

Julia kunne derefter serve for sættet, og det startede fint med 30-0 føring, hvor der blev vist en statistik for uprovokerede fejl, som viste 10-3 i Julias favør.
Julia vandt også den næste bold og havde dermed 3 sætbolde, men på den første viste hun det første synlige tegn på nerver, da hun lavede sin eneste dobbeltfejl i kampen.

De to resterende sætbolde forsvandt som dug for solen efter en dyb retur fra Bencic og en slice i nettet fra Julia, som dog bevarede fatningen, da hun i den næste lange duel holdt konstant dybde i slagene og fik endnu en sætbold, som hun udnyttede efter en servevinder til 6-4.

I det første parti i 2. sæt kunne man konstatere, at Bencic havde problemer med at slå ordentlig til bolde i hendes baghånd, og da Julia startede med at bryde serven, trak Bencic sig fra kampen, som Julia derved vandt på en lidt trist måde 6-4, 1-0 Ret’d.

Det bør dog ikke tage noget som helst fra Julias præstation, idet hun spillede en fejlfri kamp, hvor hun det meste af sættet havde initiativet og flyttede rundt på modstanderen med velplacerede bolde og meget få fejl, hvilket var stærkt medvirkende til, at Bencic ikke fik mulighed for at dominere i samme grad som i hendes første kamp.

Boserup vandt over Vesnina i Indian Wells

Resultatet betyder, at Julia Boserup på lørdag spiller 3. runde mod no. 53 Elena Vesnina (RUS), som vandt 7-5, 6-3 over 32. seedede Andrea Petkovic (GER).

Selvom Julia har givet udtryk for, at hun bare nyder at være videre og ikke finder det så vigtigt, hvem hun møder, passer det formentlig alligevel både hende og træner Raj Chaudhuri ganske godt, at det netop bliver Vesnina, som Julia tidligere på året mødte i 1. runde af kvalifikationen til Premier Mandatory turneringen Indian Wells.

Dengang leverede Julia også en større overraskelse, idet hun vandt kampen 6-4, 6-3, hvilket var særligt bemærkelsesværdigt, da Vesnina et par uger forinden havde besejret Caroline Wozniacki 7-5, 5-7, 6-3 i 1/8-finalen i Doha.
Julias præstationer var dog temmelig svingende i samme periode, og hun tabte efterfølgende i kvalfinalen 0-6, 2-6 til no. 114 Katerina Siniakova (CZE).

 

Forrige artikelITF Helsingborg: Emilie Francati vandt i første runde
Næste artikelITF Junior Jinan: Philip Hjorth afmonterer tre kinesere
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.