Gigantmøde i finalen ved dette års turnering.

Novak Djokovic og de andre favoritter er videre til anden runde af Australian Open. Foto: Getty Images
Den forsvarende mester samt kongen af Wimbledon stod over for hinanden i dages finale.

De to finalister stod over for hinanden for 48. gang i karrieren med et lille overtag til serberen. Første sæt var et sæt, der ikke var plaget af de store breakmuligheder. Ingen af slagsen, og dermed var det tydeligt, at første sæt skulle afgøres i en tiebreak. Tiebreaken bølgede frem og tilbage, men efter 58 min og med cifrene 7-6(5) vandt serberen første sæt.

I andet sæt startede Federer mere sikkert, mens fejlene fløj fra Djokovic’ ketcher. Efter ingen breakmuligheder i først sæt var der rigeligt i starten af tredje sæt. Efter 16 minutter stod der 4-0 til schweizeren, der var oppe med to breaks. Novak Djokovic virkede til at have tabt det fokus, der sikrede ham første sæt, mens Federer leverede det ene vidunderslag efter det andet, mens antallet af uprovokerede fejl faldt. Efter 25 minutter vandt Federer sættet med 6-1, og dermed var der udlignet i dagens finale.

Tredje sæt blev uden de store problemer for begge spillere. Begge spillere holdt serv uden de store problemer, og derfor tydede det på endnu en tiebreak afgørelse – præcis som første sæt. Tiebreaken stod der fra start Novak Djokovic på. Efter 52 minutter vandt Djokovic tredje sæt med 7-6(4).

Fjerde sæt blev for Federer igen et sæt, hvor han var meget sikker på sin serv. Kampen hidtil uden breakbold til Novak Djokovic. Federer havde derimod mulighederne for break og tog dem. Oppe 5-2 servede den 8-dobbelte mester for fjerde sæt og dermed en afgørelse i fem sæt. Djokovic fik sin første breakbold, som blev afværget efter en vanvittig duel på 35 slag. Djokovic fik efterfølgende en breakbold, som blev vundet efter en fejl af Federer. Dermed fik Djokovic breaket et af de to breaks tilbage. Med et sikkert serveparti, fik Djokovic spillet sig på 4-5, og dermed var presset på Federer. Federer sikrede sig fjerde sæt efter 40 minutter med et rent serveparti.

Femte og afgørende sæt blev indledt af den forsvarende mester. Efter tre partier stod Novak Djokovic med 3 breakbolde, og dermed muligheden for at komme afgørende foran. Federer viste dog hvorfor, det er, han har vundet så mange kampe. Med stort spil i form at store server og en forhånd, der lynede, afværgede han samtlige breakbolde og udlignede til 2-2. Ved stillingen 3-2 til Djokovic var momentum igen ved at skifte til serberens side, der pludselig stod med endnu to breakbolde. Denne gang brød Djokovic, og var pludselig på 4-2 og kun to partier fra at genvinde trofæet. Federer stod i efterfølgende parti pludselig med breakbold og dermed chancen for at komme tilbage i kampen med det samme. Første breakbold afværget, men Federer brød alligevel direkte tilbage efter en fejl af Djokovic. Efter 42 minutter var stillingen 4-4 i afgørende sæt.

Begge spillere virkede mere og mere overbevisende i deres servepartier, trods det, at Djokovic flere partier i træk har været oppe 30-0 eller 30-15. Derfor hele tiden press på Federers serv. Dog tættere og tættere på en tiebreakafgørelse ved stillingen 12-12. Efter matchbolde til Federer, var det som om, at kampen ville tippe til Djokovic’ fordel igen, men dog uden det helt store og afgørende break. Kampen gik distancen, og stillingen var 12-12. Dermed skulle den første Wimbledon finale nogensinde afgøres med tiebreak ved stillingen 12-12. Serberen var dog ovenpå fra start og så sig ikke tilbage. Efter 4 timer og 55 minutter kunne han juble over sejren med cifrene 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12(3).

Forrige artikelWimbledon 2019: Koden er måske knækket?
Næste artikelKampe uge 29: WTA i Lausanne og Bukarest, Holger Rune i ATP Challenger i Holland
Kristian Asbjørn Korsgaard
Kristian Asbjørn Korsgaard er 31 år og har spillet tennis siden 2005. Pt. spiller han i Hobro Tennisklub. Kristian har været tennisentusiast i mange år med særlig interesse for WTA-touren. Han ser så meget tennis som muligt for at holde sig opdateret og kunne ajourføre læserne på Tennisavisen.dk.