Efter en sikker sejr i kvalfinalen mod Norges Melanie Stokke øgede Olga Helmi stimen af sejre til 10, da hun sendte 2 japanere fra top 400 ud af turneringen

Da 21-årige Olga Helmi for godt en måned siden måtte gennem 3 sæt i de to første runder ved Magic Tours i Monastir, blev al modstand derefter fejet til side på vejen til hendes første professionelle titel.

W15 Monastir: Ihærdighed og fortsat fremskridt belønnes med første professionelle titel til Olga Helmi

Titlen var kulminationen og belønningen for de tydelige fremskridt, som Olgas seneste resultater er udtryk for, og derfor finder Olga tiden moden til at prøve kræfter i W25-kategorien, hvor modstanderne oftest er væsentligt højere rangeret end Olga, der efter titlen i Monastir netop er inde i top 700.

Derfor rakte rangeringen ikke til direkte adgang til hovedturneringen, da Olga blev tilmeldt W25 turneringen Porto Open 2021 i Portugal, og det krævede 3 sejre at kvalificere sig til hovedturneringen.
Rangeringen som no. 692 rakte dog til en seedning som no. 15 i kvalifikationen, hvor Olga i 1. runde mødte den 19-årige portugiser Barbara Balancho, som ikke har nogen rangering, og hun kunne intet stille op mod Olga, som uddelte “briller” (6-0, 6-0).

I 2. kvalrunde mod sin 28-årige spanske navnesøster no. 857 Olga Parres Azcoitia fortsatte Olga med at uddele “æg” i 1. sæt, men spanske Olga fulgte dog bedre med i 2. sæt, inden Helmi vandt 6-0, 7-5.

I kvalfinalen mødte Olga derefter 7. seedede 24-årige Melanie Stokke, som siden 2013 har vundet 22 kampe for Norge i Fed Cup, som har skiftet navn til det “mundrette” Billie Jean King Cup.
Stokke er no. 484 på WTA-ranglisten, hvor hun for 3 år siden var no. 261, og derfor lignede det på forhånd en vanskelig opgave, men Olga fortsatte den gode stime med sikre 2-sæts sejre, da hun vandt kvalfinalen 6-3, 6-1.

Dermed var hun klar til hovedturneringen, hvor hun i 1. runde mødte 25-årige no. 400 Risa Ushijima (JPN), men forskellen i rangering kom langt fra til at afspejle styrkeforholdet, tværtimod vandt Olga med de stensikre cifre 6-0, 6-1.

På arrangørernes facebook findes en række billeder fra turneringen, heriblandt Olga i aktion i 1. runde.

Torsdag mødte Olga igen en japaner, 25-årige Yuriko Miyazaki, der er no. 312 og seedet 8 i turneringen.
Selvom det fremgår af Resultina-app’en, at japaneren udnyttede 4 af 5 break-muligheder i kampen, rakte det ikke til sejr over Olga, der udnyttede 7 af 9 break-muligheder, hvilket sikrede endnu en sejr 6-4, 6-3.

Billedet herunder er fra sidstnævnte kamp.

Dermed har Olga vundet 10 sejre i træk, hvoraf de seneste 8 var i 2 sæt, og ser man bort fra kvalifikationen, har Olga i de 3 seneste kampe i hovedturneringer vundet over japanske spillere.

I semifinalen møder Olga igen en spiller med et japansk-klingende navn, 25-årige no. 340 Arianne Hartono, der ifølge Wikipedia er en hollandsk tennisspiller, som har været på college og spillet for University of Mississippi, og i 2018 vandt hun som den første hollænder NCAA Division I Women’s Tennis Championship, og samme år vandt hun Honda Sports Aword.

Hartono (herover) vandt i 1/8-finalen 5-7, 6-3, 6-4 over 3. seedede no. 285 Lucrezia Stefanini (ITA).

Kampene på Center Court bliver livestreamet på turneringens facebookside, men kvartfinalen fredag kl. 1130cet mod Hartono spilles på Court 1, hvor stillingen kan følges på livescore på diverse app’s.

Forrige artikelChallenger Milan: Holger Rune fandt storspillet på vej mod kvartfinalen
Næste artikelDM: Alle favoritter klar til dagens kvartfinaler
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.