French Open står for døren og sætter et punktum på sæsonen, hvad angår Grand Slam's. Kommer der til at stå et nyt navn på pokalen i år, eller skal Nadal plante sit navn på pokalen igen?

I morgen starter en af årets helt store højdepunkter, hvad angår tennisturneringer. Det er selvfølgelig French Open – også kendt som Roland Garros. Roland Garros er altid noget specielt, da det er den eneste Grand Slam som spilles på grus.

French Open bliver som alt andet ikke helt det samme i år. Normalt forbinder mange Franch Open med starten på sommeren og den bagende sol, som bager på spillerne og det røde grus i Paris.

Det er en anden historie i år. Turneringen afholdes normalt i starten af maj- og slut juni – i år afvikles den i stedet i slut september- og start oktober. Kan dette spille en rolle ift. udfaldet af hvem, som kan løfte pokalen i år?

Den 13 gange tidligere vinder Rafael Nadal – også kendt som “the king of clay” – har udtalt følgende:

“Conditions probably are the most difficult conditions for me ever in Roland Garros for so many facts. Ball completely different. Ball is super Slow, heavy. It’s very cold. Slow conditions.”

Der er ingen tvivl om at vejret ændre på spillet til dette års French Open. Temperaturen kan være nede under 10 grader, hvilket gør banerne en del tungere og langsommere. Nadal, som elsker de hurtige og lette baner i Paris. Man har netop ved tidligere lejligheder hørt Nadal udtale sig, at han håber på høje temperature, da banerne kun bliver endnu hurtigere.

Ikke nok med at banerne bliver tungere i år, så har turneringsledelsen valgt, at udskifte de sædvanlige “Babolat, Roland Garros-bolde” med Wilson-bolde. Disse bolde er en del tungere end de sædvanlige officielle bolde. Disse to faktorer er en kæmpe ulempe for Nadal i sin jagt på den 13. French Open titel.

De store favoritter

De 3 største favoritter til dette års French Open må uden tvivl være Rafael Nadal, Novak Djokovic og Dominic Thiem.

Både Nadal og Djokovic stillede til start i den netop overstået Rom Open. Der var lagt op til klassisk opgør mellem Nadal-Djokovic i finalen, anderledes ville argentineren Diego Schwartzman det.

Nadal, som havde spillet flot tennis i sine to første kampe, hvor han overbevisende slog Pablo Carreno-Busta og Dusan Lajovic – Carreno-Busta som lignede en skygge af sig selv, sammenlignet med hans niveau i US Open.

Men mon ikke Nadal, finder noget særligt frem til French Open, til trods for de anderledes forhold – andet ville ikke ligne ham.

Djokovic har set skræmmende god ud hele sæsonen, både før corona lukkede alt ned og efter. Ser man bort fra hans diskvalifikation ved US Open, har han ikke tabt en officiel kamp i 2020. Og hvis han de seneste år ikke har været en stor bejler til titlen, så er han det i den grad i år.

Thiem, der omsider vandt sin 1. Grand Slam ved US Open i år, er også at regne for en af storfavoritterne i år. Specielt med bagtanke på hans tidligere meritter ved French Open. Både i 2018 og 2019 tabte han til “the king of clay” i finalen.

Men har Thiem formået at restituere efter det opslidende US Open? Det var tydeligt at se, hvor udkørt østrigeren var efter hans store triumf. Hvis hans krop er på 100% igen til French Open, er hans chancer lige så gode som Nadal og Djokovic’s.

Djokovic har dog den store fordel, at Nadal og Thiem er i samme halvdel – den samme fordel som Nadal havde sidste år. Det vil sige, at Nadal-Thiem potentielt kan mødes i semifinalen.

Kigger man på oddsene hos Danske Spil, er der også tæt løb blandt de 3 ovenstående spillere. De står til henholdsvis 2.0, 3.0 og 5.0 i odds, med Nadal og Djokovic som nr. 1 og 2.

Hvem kan overraske?

Det er svært at se, hvem, som skal kunne overraske i år. 3/4 spots i semifinalen er nærmest taget af Djokovic, Nadal og Thiem på forhånd.

Hvem kunne eventuelt tage det sidste spot? Det ser sort ud for dem, som er i den nederste halvdel, da Nadal og Thiem også er at finde der. Derfor kunne den sidste mand i semifinalen meget nemt hedde Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev eller Denis Shapovalov.

Grækerens resultater har været meget svingende efter internationalt tennis startede op igen. Det blev kun til en 3. runde ved US Opem, et 1. runde nederlag i Rom og pt. spiller han semifinale i ATP 500-turneringen, hvor 1. sæt er i hans favør. Hvis han avancere, venter Rublev i finalen.

Den unge russer, Rublev har vist gode resultater de seneste turneringer. Det blev til en flot kvartfinale ved US Open, en mindre god præstation i Rom, hvor det blev til et 2. runde nederlag og nu står han så i finalen i Hamborg.

Den altid energiske canadier, Shapovalov har spillet glimerende de seneste turneringer. Det blev til en flot, men samtidigt ærgerlig kvartfinale-nederlag ved US Open, hvor han måtte strække gevær i 5. sæt i mod Carreno-Busta. Efterfølgende blev det til en flot, men også ærgerligt semifinale-nederlag til Schwartzman i 3. og afgørendes sæt tie-break.

Selvom disse tre er gode kandidater til en semifinaleplads, er det svært at argumenterer i mod, at årets vinder ikke hedder Nadal, Djokovic eller Thiem.

To tidligere Grand Slam mestre må falde allerede i 1. runde

Allerede fra 1. runde venter der klassetennis. Det står nemlig klart, efter lodtrækningen kom. Allerede i 1. runde mødes 4/6 af de, som har vundet en Grand Slam.

Marin Cilic, som vandt US Open i 2014, står over den netop nykåret US Open vinder, Dominic Thiem. Det er ikke alt – for Andy Murray står overfor French Open’s 2015 vinder, Stan Wawrinka. Mange husker sikkert den kamp, hvor “Stan The Man” overraskede alt og alle, ved at tage sejren over Novak Djokovic.

De to resterende er naturligvis Nadal og Djokovic.

 

Forrige artikelFrench Open kval: Clara Tauson afværger 6 sætbolde med sublime vinderslag på vejen mod sin første Grand Slam
Næste artikelTurneringer uge 40: Clara Tauson og Frederik Løchte blandt deltagerne ved French Open
Oliver er 21 år gammel og har spillet tennis lige siden barnsben. Han har altid elsket at følge tennissporten. Særligt ATP-touren, men de mindre Challenger og Future-turneringer har bestemt også noget på sig - og det hele bliver lidt sjovere med dansk deltagelse.