Fra og med Roger Federers sejr i Wimbledon i 2004 har kun syv forskellige mandlige spillere vundet store titler. Det er over en periode på 14 år og 56 store turneringer. Spillerne er Federer, Rafa Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Stan Wawrinka, Juan Martin del Potro og Marin Cilic.

Det er ret sikkert at forudsige, at én af ​​disse syv spillere vil vinde singletitlen i US Open 2018 i herrerækken.

Dee mindst sandsynlighede vindere blandt denne gruppe er Stan Wawrinka og Andy Murray. Begge kommer fra alvorlige skader og operationer (hoftekirurgi for Andy Murray og knæoperation for Wawrinka), så sandsynligheden for at de vinder er små.

Marin Cilic, der i 2014 vandt US Open og også har nået finalen i Wimbledon og Australian Open inden for de sidste 14 måneder, vil være det næstbedste skud sammen med del Porto. Del Potro spiller sin 22. Grand Slam, og Cilic spiller sin 15. Grand Slam siden hver deres US Open-titler.

Begge kan sætte en Open Era-rekord for de fleste forsøg inden man vinder en anden Grand Slam. Del Potro nåede semifinalerne sidste år – herunder en sejr over Federer i kvartfinalen – og hans sejr i Indian Wells i marts, beviser at han er en klassespiller man kan have store forventninger til i år på hard court. Han tror selv på, at han kan vinde på Grand Stadium i New York City efter at have vundet titlen i 2009 ved at slå Federer i en fem-sæts-finale, som den eneste single-titel til dato i sin karriere.

Derudover kommer de tre overvældende favoritter, ifølge 888sport.dk, – topseeded og forsvarende mester Nadal, Wimbledon-mester Djokovic og fem-dobbelte mester Federer.

Nadal er med rette favorit og fuld af selvtillid efter sin titel i Toronto inden New York og har bag sig en fantastisk grussæson med hans utrolige 11. French Open titel. Banerne på USTA Billie Jean King National Tennis Center er langsomme og passer perfekt til Nadals Spil. Han har kun tabt tre kampe i 2018 – det samme som han tabte i 2013 inden US Open. Nadal er oppe med 40-3 i denne sæson, men var 53-3 ved starten af US Open i 2013, han han vandt sin 13. Grand Slam-titel. Spanieren har vundet 6 Grand Slam-titler som topseede, herunder US Open i 2010 og 2017.

Til trods for at være seeded nr. 6, er Djokovic nr. 2 favorit til at tage titlen, baseret på hans tilbagevenden form efter to års skader og mental træthed. Hans titel på Wimbledon annoncerede hans tilbagevenden til toppen af ​​tennisverdenen, og han kommer ind i US Open brandvarm, efter at have slået Roger Federer i finalen i Cincinnati og blive den første spiller til at vinde alle “Masters Series”-titler. Djokovic var 6-6 i hans første seks turneringer i 2018. Her 6 turneringer siden er hans score 27-4.

Federer er 37 år gammel og kæmper ikke kun mod disse seks andre store udfordrere, men også en brigade af unge talenter, hvoraf nogle virkelig tror at de kan besejre den ærefrygt-inspirerende 20-gange store singlemester.

Federer er førende med 20 Grand Slam singletitler og 310 uger som nr. 1 på ATP-ranglisten. Schweizerne kan udvide disse listen af rekorder i løbet af US Open 2018. Blandt andet kan han blive den ældste US Open-vinder og den ældste US Open-finalist siden 1974.

Blandt outsiderne udover disse syv nævnte er to andre spillere, der aldrig har vundet en stor titel. Alexander Zverev får mest opmærksomhed som 4.-seeded, der endnu ikke har udmærket sig i Grand Slam-turneringen. Men med den nye super-træner, Ivan Lendl, på hans team, er det værd at holde øje med tyskerne.

John Isner, den amerikanske stjernespiller, gennemgår hans bedste tennisperiode, da han vandt sin første Masters Series-titel i Miami, og opnåede sit bedste karriereresultat i French Open (16 runde) og Wimbledon (semifinalen).

Forrige artikelPlayoffkampene til Elitedivisionen afgjort
Næste artikelTirsdag 28. august: Caroline Wozniacki meldes klar til kamp mod Stosur kl. 18
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.