Imens Caroline Wozniacki på kvindesiden skal forsøge at nå frem til sin tredje finale ved US Open, er herrerne også nået frem til semifinalerne

I den ene semifinale står Novak Djokovic overfor Gael Monfils. Djokovic der på forhånd var udråbet som storfavorit er udover et sættab til Jerzy Janowicz i første runde, kommet utroligt let frem til semifinalen. Jiri Vesely trak sig uden kamp i anden runden, Mikhail Youzhny trak sig i tredje runde, da han var bagud 4-2 i første sæt. Endelig trak Jo-Wilfred Tsonga sig i kvartfinalen, efter han havde tabt de to første sæt.

Franske Gael Monfils har indtil nu ikke afgivet et sæt og selvom Djokovic stadig må betegnes som storfavorit, så bliver den spændende at se hvad tju-bang spilleren Monfils kan diske op med. Monfils har tabt til Djokovic alle elleve gange de har mødtes på touren, men kan måske finde en lille trøst i at det tætteste han har været på sejr, var her ved US Open, dette skete dog helt tilbage i 2005 hvor Djokovic sejrede i fem sæt.

Tæt semifinale i vente

I den anden semifinale står Stan Wawrinka overfor Kei Nishikori, på den ene side en dobbelt Grandslam vinder i skikkelse af Wawrinka og på anden side Nishikori, som tilbage i 2014 tabte finalen ved US Open til Marin Cilic.

Wawrinka strøg igennem de første to runder uden problemer, inden han i tredje runde overraskende var tæt på nederlag til britiske Daniel Evans, Wawrinka kæmpede sig dog videre og slog først Illya Marchenko, for derefter at slå en fremadstormende Juan Martin Del Potro i sin kvartfinale.

Nishikori strøg let igennem de første runder, først i gårsdagens kvartfinale fik han for alvor modstand, men det var også en stor en af slagsen. Nishikori stod overfor verdens nummer to Andy Murray og først efter fem sæt sejrede han.

Nu venter en yderst spændende semifinale imellem de to, hvis man udelukkende kigger på på placering på verdensranglisten, så er Wawrinka favorit, ligeledes fører han 3-2 i indbyrdes opgør. Men det er Nishikori der i årets hidtil eneste møde vandt en sikker sejr 7-6, 6-1 for lidt over en måned siden i Toronto.

Om Wawrinka får muligheden for sin tredje Grand Slam titel, eller om Nishikori ender i endnu en US Open finale vil tiden vise.

Begge kampe vises på Eurosport i morgen 21.00 dansk tid.

 

 

Forrige artikelDH Ude 2016: Kæmpe billedgalleri fra medaljespillet
Næste artikelUS Open 2016: Kerber var for stærk for Wozniacki
Lars Ostenfeldt
Fra sidelinjen følger jeg alt tennis med et dansk islæt, og er selverklæret Frederik Løchte Nielsen-fan. Derudover er jeg betaget af fremtidens stjerner Borna Coric og Alexander Zverev.