Angelique Kerber nåede sin tredje grand slam finale i år med en komfortabel semifinale sejr over Caroline Wozniacki ved US Open. Kerber, der tog over fra Serena Williams som verdens nr 1 efter amerikanerens tab tidligere på aftenen, spillede sig til en 6-4, 6-3 sejr over CAroline Wozniacki. Den australske Open mester og Wimbledon finalist står nu overfor Serena Williams besejrer , Karolina Pliskova, i finalen.

Kerber var i sit karakteristiske konsekvente spillehumør i semifinalen, mens Wozniacki lavede for mange fejl. Wozniacki, der har haft sin bedste slam turnering siden 2014 hvor hun nåede finalen, begik 26 uprovokerede fejl, og det blev straffet.

Kerber var stærk fra start, og drønede ud til en 4-0 føring, før Wozniacki endelig begyndte at arbejde sig ind i kampen. Det lykkedes for Wozniacki at få et af breakene tilbage, men hendes dårlige start viste sig for dyr for Caroline og Kerber lukkede det første sæt 64. Kerber begyndte andet sæt som første ved at bryde Carolines serveparti – hun var i kontrol og hun gjorde det til en 4-1 føring. Igen lykkedes det Wozniacki at vinde et af breaksene tilbage, men igen reagerede Kerber og kørte sættet og sejren hjem 64 63.

Caroline kan have mange positive minder med fra dette US Open. Hun har fået sit spil til at fungere igen. Der er ikke langt til toppen igen. På mandag vil hun blive rangeret som nr. 29 på WTA’s liste og det er et spring på 45 pladser, og det er vel ikke så galt. På den såkaldte raceliste, der bygger på årets resultater er Caroline hoppet endnu flere pladser. Før US Open lå hun som nr. 98 og er nu nr 32 et hop på 66 pladser. Tillykke med det Caroline. Men Caroline hvorfor brugte du ikke en challenge på matchpoint – se her:

Kerber har en 4-3 rekord mod Pliskova, der slog den tyske nr 1 med en sejr i Cincinnati finalen i sidste måned.