Holger Vitus Nødskov Rune har fået wildcard til U16 category 2 turnering, hvor han er fremme i semifinalen

Holger Vitus Nødskov Runes seneste U14 turnering i 2016 var den afsluttende Masters i starten af oktober, hvor han opnåede et karriere-højdepunkt med finaleplads, hvilket samtidig var sæsonens sidste mulighed for at konkurrere mod de bedste i TE U14 sammenhæng.

Holger fik dog efter en uges pause mulighed for debut i en dansk ITF turnering i Hørsholm-Rungsted, hvor han fik wildcard, hvilket han med 2 sejre udnyttede til at optjene sine første 10 point til ITFs junior-rangliste, men det rækker dog ikke til at kunne gå ind i udenlandske ITF-turneringer – heller ikke i Grade 5 i vinterperioden.

Holger har dog fået et wildcard til den spanske U16 Category 2 turnering VII GUILLERMO VILAS TENNIS ACADEMY TROPHY i Palmanova på Mallorca, hvor han indtil videre har spillet 3 kampe.

I 1. runde (R32) var Holger insisterende offensiv og vandt derved i en god kamp 6-4, 6-2 over 14-årige Matias Montanes Tutzo, der ligeledes har fået wildcard, og i 1/8-finalen vandt Holger 6-1, 6-2 over Peter Fajta (HUN), der ligesom Tutzo er årgang 2002.
Ungareren vil gerne styre spillet, men Holger sørgede for at placere boldene, så modstanderen ikke kunne dominere med sin forhånd.

I kvartfinalen mødte Holger for en gangs skyld en spiller fra sin egen årgang 2003, Carlos Alcaraz Garfia, der er den bedst rangerede spanier, der ligesom Holger har slået de bedste spanske spillere i årgang 2002.
Garfia og kinesiske Wang er de eneste af de bedste på verdensplan i årgangen, som Holger ikke har vundet over, så der var lagt op til en spændende dyst mellem to af årgangens absolut bedste.

Efter 2-0 føring til Holger spillede Garfia fejlfrit med skarpe vinkler, og han læste spillet fantastisk, og Holger formåede ikke at spille sit eget spil, hvilket gav spansk 5-2 føring i 1. sæt, indtil det dog lykkedes Holger at genfinde sin bane-position, hvorefter der kom både tryk og bid i boldene, og langsomt halede han ind på spanieren, og han bragtes sig desuden foran 6-5.

Et sjusket parti fra Holger bragte sættet i tiebreak, hvor Holger med super-offensivt og insisterende spil ikke efterlod tvivl om udfaldet, som blev 7-0 til Holger.

Trods nogle tætte partier i starten af 2. sæt blev det 3-0 til Holger, som derefter havde både det spillemæssige og mentale overtag, og med en knivskarp longline vinder lukkede han kampen med cifrene 7-6(0), 6-1.

I semifinalen venter den 15-årige spanier Pol Feixas Panella (ESP), der har været gennem kvalifikation og med overbevisende 2-sæts sejre har spillet sig frem til semifinalen.

Da Tennisavisen ikke har modtaget billeder fra selve turneringen, vises i stedet en lille kavalkade fra nogle af Holgers tidligere turneringer.

 

Forrige artikelITF Barnstaple: Løchte i endnu en semifinale
Næste artikelITF Junior Dubai: Clara Tauson vinder double-titel – spiller single-finale lørdag
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.