Finalens oplevelse Clara Tauson servede double-titel hjem med blankt parti. Lørdag spiller hun for 5. gang finale i en ITF-turnering

Selvom Clara Tauson fortsat kun er 13 år, har hun i løbet af 2016 præsteret enestående resultater i den første sæson, hvor hun har haft mulighed for at spille turneringer i ITF-regi.

I de første 9 turneringer har Clara indtil nu været i finalen 4 gange i single, og 3 gange har hun været i finalen i double.
Hun havde dog stadig den første titel til gode, indtil der omsider gik hul på bylden ved denne uges Grade 4 turnering 15th Dubai ITF Junior Championships i United Arab Emirates.

Clara er seedet 1 i både single og double, hvor hun sammen med Olivia Elliott (GBR) netop har vundet sin første titel i double, da de i finalen vandt overbevisende 6-1, 6-1 over det indiske par Salsa Aher/Shrivalli Rashmikaa Bhamidipaty.

Forinden havde de i 1/8-finalen vundet over Aarja Chakraborty (IND)/Nethmi Himashi Waduge (SRI) 6-1, 6-4.
I kvartfinalen havde de walkover mod Dasha Lopatetskaya (UKR)/Ekaterina Vinnik (RUS), og i semifinalen vandt de 6-1, 6-4 over Nil Kalayci/Zeynep Sonmez (TUR).

Tennisavisen har modtaget ovennævnte billede fra præmie-ceremonien efter finalen, hvor Clara, der servede kampen hjem i et blankt parti, betegnes som kampens oplevelse.

Inden double-finalen havde Clara spillet semifinale i single mod 15-årige Zoziya Kardava (RUS), der er no. 394 på den seneste rangliste.
Clara havde tidligere på året vundet 6-3, 6-3 over russeren i 2. runde i en Grade 5 på Malta i marts måned.

Russeren havde siden da forbedret sig væsentligt på alle områder, men Clara har bestemt heller ikke stået stille i sin udvikling, og det blev igen til dansk sejr 6-2, 7-5.
Clara forventer meget af sig selv, og derfor havde hun straks efter kampen fokus på, hvad der kan forbedres.

I finalen møder Clara den fysisk stærke 2. seedede no. 428 Mariam Dalakishvili (GEO), der vandt 7-5, 6-2 over Claras double-makker no. 496 Olivia Elliott, de.r er seedet 4.

Clara havde forinden vundet i 1. runde (R32) over no. 920 Aarja Chakraborty (IND) 6-4, 6-2, og i 1/8-finalen vandt hun 6-2, 6-2 over no. 1136 Sofia Plotnikova (RUS), der havde wildcard.
I kvartfinalen blev det igen en sikker sejr i 2 sæt, 6-0, 6-4 over kvalspilleren, no. 1635 Dasha Lopatetskaya (UKR), der i 1. runde af kvalifikationen havde vundet 6-2, 6-0 over Mille Elsborg, der i 2016 blev vinder af UM i U14.