Begge svenske semifinalister blev besejret af topseedede Borna Devald og Holger Vitus Nødskov Rune

Der var svensk deltagelse i begge semifinaler i U14 single hos drengene ved Categori 2 turneringen Memorial Viktor Grill i Zagreb, Kroatien.
Modstanderne for de to svenskere, som var seedet henholdsvis 5 og 11, var dog turneringens favoritter 1. seedede no. 6 Borna Devald (CRO) og 2. seedede no. 27 Holger Vitus Nødskov Rune.

På forhånd kunne man forvente størst spænding om udfaldet i kampen mellem Holger og no. 84 Ross Weibull, som i november 2015 i Farum sidst mødte Holger i en kamp, som trods dansk sejr 6-4, 6-2, var yderst jævnbyrdig.

Også i lørdagens semifinale var det vigtigt for Holger at være tålmodig mod svenskeren, som får mange bolde i spil, og det er ofte nødvendigt at vinde boldene flere gange.
Holger havde den fornødne tålmodighed, og han vandt i en velspillet kamp med de sikre cifre 6-2, 6-1.

I den anden semifinale kunne man på forhånd forvente, at Borna Devald ville køre en sikker sejr hjem over no. 174 Adam Heinonen, men svenskeren vandt overraskende 1. sæt 7-5, hvorefter den kroatiske favorit dog fik styr på kampen og vandt de to næste sikkert til resultatet 5-7, 6-0, 6-2.

Heinonen har nogle flotte slag og en enhånds-baghånd, der er Wawrinka værdig, og han gjorde det også ganske udmærket ved Categori 1 turneringen Kungens Kanne & Drottningens Pris i februar, hvor han i 1/8-finalen var i 3 sæt mod 3. seedede Alibek Kachmazov, der er no. 17.

Både Heinonen og Weibull er formentlig med i næste uge ved de Nordiske mesterskaber i Oslo 5-7. maj, hvor Danmark hos drengene foruden Holger stiller op med Elmer Møller, Oskar Brostrøm Poulsen, Asger Emil Ildor og David Francati.
Hos pigerne deltager Sille Larsen, Clara Tauson, Nina Vicic, Nikoline Gullacksen og Anna Sofie Nielsen.

Forinden skal Holger søndag spille finale mod Borna Devald, som både i kraft af højere rangering og 13 måneder forskel i alder må tildeles favoritværdigheden, ikke mindst hvis kampen som følge af risiko for regn flyttes indendørs til en af det nationale tenniscenters lynhurtige og nedslidte baner, hvor der hverken er varme eller lys i halvdelen af lamperne.

Efter finalen håber Tennisavisen at kunne bringe et billede fra præmieoverrækkelsen, ligesom det var tilfældet fredag, da Holger og Derrick Chen vandt i double.
Da der ikke er noget billede fra semifinalen, vises i stedet ovenstående billede fra sidste år med Holger og et udsnit af de præmier, som han på det tidspunkt havde vundet.

Forrige artikelITF Junior Salsomaggiore Terme: Holmgren fulgte no. 25 til dørs
Næste artikelWTA Prag: Prag fik Tjekkisk vinder med Lucie Safarova
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.