Efter en forrygende start så Holger Rune ud til at være på sikker sejrskurs, men Luca Nardi fik vendt slaget mod danskeren, som tilsyneladende løb tør for energi

Da Holger Vitus Nødskov Rune indledte den prestigefyldte franske U14 Category 1 turnering Les Petits As Mondial Lacoste 2017, som afvikles for 35. gang siden starten i 1983, lagde han ikke skjul på, at det er et af sæsonens helt store mål at vinde netop denne turnering, som tidligere er vundet af nogle af de helt store tennisstjerner – heriblandt de tidligere verdens-ettere Juan Carlos Ferrero i 1994, og Rafael Nadal i 2000. Desuden kan nævnes Michael Chang, Richard Krajicek og Richard Gasquet, som alle blev top 10 spillere, og i 2001 var Andy Murray i finalen.

Vurderet på kampene inden semifinalerne så det da også ud til, at Holger var et niveau over de øvrige deltagere, da han i de første fire kampe på ingen måde var udfordret i sine kampe, og i starten af semifinalen mod 4. seedede Luca Nardi, som Holger ikke havde problemer med at besejre 6-2, 6-3 da de mødtes for et halvt år siden i Paris, fik man hurtigt det indtryk, at det ville gå nogenlunde på samme måde igen, da Holger havde bragt sig foran 3-1 i 1. sæt.

Da Holger servede ved 3-2 fik man en forsmag på, at det måske alligevel ikke skulle gå så nemt som sidst, idet Holger 3 gange måtte afværge italienske break-muligheder, inden han holdt serv til 4-2, men Nardi havde ingen problemer med at reducere i egen serv ved 40-15.

Holger udstrålede ikke mere det velkendte overskud, og stadig flere fejl sneg sig ind i spillet hos danskeren, der tilsyneladende manglede den nødvendige energi mod italieneren, der øjnede chancen og spillede med stadig større selvtillid uden særlig mange fejl, når han ikke var presset til det.

I Holgers næste serveparti kom han bagud 0-30, hvorefter en vinder på servereturneringen gav 3 nye italienske break-muligheder, og en fejl fra Holgers forhånd til et blankt break gav italiensk udligning til 4-4, hvorefter begge holdt serv til 5-5.

I det næste parti kom Nardi bagud 0-15, da Holger valgte rigtig side ved et oplagt smash, som italieneren burde have afgjort, og endnu en fæl italiensk afbrænder ved nettet gav pludselig Holger 2 break-muligheder, og han bragte sig foran 6-5 på et fremragende cross passerslag med forhånden, og dermed fik han chancen for at serve 1. sæt hjem, men Nardi brød tilbage på sin 2. break-mulighed, hvor Holger sendte en flugtning ud af banen.

Nardi indledte tiebreaken med et es, men Holger holdt serv til 2-1, hvorefter en fæl afbrænder på en oplagt mulighed gav italiensk udligning til 2-2. En flugtvinder fra Nardi og 2 fejl fra Holger gav italiensk 5-2 føring.
Holger fik dog reduceret til 4-5, men endnu en god flugtning fra Nardi og en dansk fejl gav italiensk sætbold, som blev udnyttet med en god italiensk serv til 7-5 i tiebreak.

Holger havde problemer allerede i starten af 2. sæt, hvor en dobbeltfejl ved 40-40 gav Nardi første break-mulighed, som Holger afværgede med en servevinder, hvorefter han med besvær holdt serv til 1-0 på sin 3. fordel.
Nardi udlignede straks til 1-1 efter et par fejl i nettet fra Holger, men også med et par vindere fra italieneren, som fortsatte sit sikre spil, og han havde en god mental udstråling, der signalerede, at han for alvor troede på sin chance.

I Holgers næste serveparti gik det helt galt for den danske favorit, der først sendte en forhånd ud efterfulgt af en dobbeltfejl og derefter en stor fejl fra baghånden og afsluttet med et smash i nettet til et blankt italiensk break, som blev konsolideret med et rent serveparti, der blev afsluttet med et es til 3-1.

Trængslerne fortsatte i Holgers næste serveparti, hvor en fejl i forhånden og en følt italiensk stopbold til 15-30 og senere en longline vinder til 30-40 efterfulgt af en stor fejl på et vinderoplæg efter en god serv gav endnu et break til italiensk 4-1 føring.

Det lykkedes dog Holger at tage det ene break tilbage, da han med en longline vinder fra baghånden spillede sig frem til to break-muligheder til 2-4, og den første blev udnyttet, da Nardi sendte bolden over baglinjen.
I Holgers næste parti blev han brudt igen, da Nardi ved dansk føring 40-30 første leverede en vinder på servereturneringen, og han skaffede breakbold ved at løbe en alt for høj stopbold op, og Holger sendte til sidst en slicet forhånd i nettet til 2-5.

Nardi spillede sig derefter frem til 3 matchbolde efter es til 30-0 og servevinder til 40-0.
Herefter rystede italieneren dog lidt på hånden med 2 dobbeltfejl til 40-30, men en dansk fejl på returneringen af næste serv – herunder – gav sejr til Nardi 7-6(5), 6-2.

Nardi in final! ??

En video slået op af Les Petits As – Officiel (@lespetitsas) den

Luca Nardi møder i søndagens finale 3.seedede Hamad Medjedovic (SRB), der vandt 4-6, 6-2, 6-4 over 8. seedede Alexander Bernard (USA), der i kvartfinalen havde sendt Elmer Møller ud i 3 sæt.
Resultaterne i turneringen tyder på, at der er stor jævnbyrdighed mellem de bedste amerikanere og europæerne, som dog i den sidste ende kæmper om titlen.

Nederlaget var en stor skuffelse for Holger, som havde berettigede forventninger om at vinde turneringen, men han var et godt stykke fra det niveau, som han viste i de to svenske ITF-turneringer, som egentlig var tænkt som forberedelse til Les Petits As, som var det helt store mål.
Set i bagklogskabens ulideligt klare lys har 12 benhårde kampe mod de 3-4 år ældre drenge måske været for slidsomt for den 13-årige dreng, som derved fik kort tid til at restituere og lade op til turneringen.

Selvom Holger helt tydeligt var langt fra det niveau, som han diskede op med i Sverige, skal Luca Nardi dog have al mulig anerkendelse for sin indsats, idet han spillede en aldeles glimrende kamp, og da han fornemmede, at han denne gang havde muligheden mod den sædvanligvis suveræne dansker, tog han kommandoen i de fleste dueller, og der var meget få uprovokerede fejl, men til gengæld mange gode server og flotte vinderslag.

Holger kan måske trøste sig med, at hans helt store idol Roger Federer heller ikke har vundet Les Petit As, og han sidder formentlig og hepper på sit idol, når han søndag spiller finale mod Rafael Nadal, som oprindelig var hans idol, indtil Holger for mange år siden blev no. 2 ved en minitennisturnering og derefter flåede alle plakater med idolet ned fra sit værelse med en kommentar om, at “no. 2 er noget lort – jeg vil være no. 1 !!”, hvorefter der i stedet blev ophængt plakater med Roger Federer, der på daværende tidspunkt var no. 1 foran Nadal.

Forrige artikelJM 2017: Skovbakken bedst med 8 jyske mesterskaber.
Næste artikelITF Junior Prag: Olga Helmi i ny finale – vises på livstream søndag 0930
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.