Skovbakken sluttede med 8 mesterskaber som den mest vindende klub ved de Jyske Mesterskaber, der blev afviklet i dagene 13.-21. januar.

Annelieke Steenhuisen slog den første guldmedalje hjem til Skovbakken, da hun i U12érnes damedouble med Felicia Damm Nielsen (Kolding) ved sin side vandt en knusende 6/1 6/0 over klubkammeraten Barbra Kraft og Aalborgs Amra Vaizovic. Og Felicia gentog den ublide behandling af sin klubkammerat i U12-singlefinalen, hvor Barbra igen måtte se sig slået med 6/0 6/1.

I herrerne U12 er det familien Lindberg fra Randers, der styrer. Oliver Lindberg kan kalde sig Jysk Mester anno 2017 efter han i finalen besejrede sin bror, Magnus 6/2 6/1. Og brødrene Lindberg tog sig også af mesterskabet i herredouble, efter hård kamp mod Skovbakken-duoen Viktor N. Holm/Niklas B. Kudsk. 7/6(3) 6/4 i Lindbergernes favør.

Skovbakkens Victoria Ilena Andersen mødte Koldings Filippa Gaba Hansen i finalen i U14 Damesingle. 3. seed Filippa havde på sin vej til finalen elemineret 2. seed Christine C. Schmidt (6/4 6/1). Men Victoria levede op til sin 1. seedning med en finalesejr på 6/1 6/3. Victoria fordoblede sin medaljehøst, da hun sammen med Johanne C. Svendsen (Skovbakken) vandt doublefinalen 672 6/2 over Filippa/Christine C. Schmidt (Sønderborg).

Richard Biagiotti tog titlen efter en flot indsats i finalen mod Julius Kostopoulus. De to talenter fra Skovbakken var topseedede og havde ryddet al modstand af vejen, inden de stod over for hinanden i den afgørende match. Og her fortsatte Biagiotti sine fine takter, da han tog titlen med en sejr på 6/2 6/1. De to herrer havde fundet sammen i U14-doublen, hvor det blev til et Jysk Mesterskab efter sejr over Niklas D. Jensen (Kolding)/Luka Stojanovic (Skovbakken). 6/0 6/2 var slutfacit.

I U16 Damesingle overraskede Esbjergs Camilla Buch alle, da hun gik hele vejen og vandt mesterskabet med en tre-sæts finalesejr 5/7 6/3 6/2 over Sønderborgs Loote Ahmed Argo. Argo havde i semifinalen sendt 1. seed Camilla Søjberg (Århus 1900) ud af turneringen. Og Buch havde tildelt 2. seed Cecillia Giselle Lee (Randers) samme skæbne i sin semifinale. Lee byttede sølvet til guld i damedoublen, hvor hun og Rebecca Bloch Jensen (Århus 1900) var suveræne. Finalen blev vundet 6/1 6/0 over Viborgs Caroline A. Chröis og Louise M. Lausten.

Noah Svenningsen Holmvang (Århus 1900) vandt det Jyske Mesterskab hos U16´s herrer med en finalesejr over Mads Tagensen (Skovbakken). Tagesen måtte trække sig efter 1. sæt, som Holmvang vandt 6/2. Det Jyske Mesterskab  i U18 herredouble blev vundet af Victor B. Mikkelsen (Silkeborg) og Christoffer Hjelm (Skovbakken), der i finälen besejrede Koldinggutterne Kristian Asgreen og Malte Winsley 6/1 6/2.

Damernes U18 var tyndt besat. Med kun fire tilmeldte og et enkelt afbud gik Sønderborgs Sonja Dobrowolski direkte i finalen, hvor hun  gav favoritten Caroline Buch (Esbjerg) kamp til stregen. Buch var en marginal bedre og kunne med en sejr på 7/5 7/5 blive kåret som Jysk Mester.

U18 herrernes finale blev til et favoritopgør mellem 1. seed Philip Quist Hyldedal (Skovbakken) og Christoffer Sander Nørby (Århus 1900). Nørby stod for en artig overraskelse, da han vandt opgøret 6/3 6/3.

Slutfacit: 8 mesterskaber til Skovbakken. 4 til Randers, 3 til Århus 1900, 2 hver til Kolding og Esbjerg, og Silkeborg og Hasle fik hver 1 mesterskabstrofæ med hjem til pokalskabet.

Forrige artikelTE U14 Tarbes: Elmer besejret af no. 1 i USA. Holger gentager sejr over bedste franskmand
Næste artikelTE U14 Tarbes: Holger Runes plan om at vinde Les Petits As forpurret af italiener
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.