Holger Rune kom uden problemer videre til 2. runde mod britisk årgang 2004, som ikke fik mange dueller mod Holger, som er i kvartfinale i double

Efter mandagens sejr til Elmer Møller ved Category 1 turneringen Les Petit As i Tarbes, Frankrig, sørgede Holger Vitus Nødskov Rune tirsdag for, at begge de topseedede danske favoritter er videre til 2. runde (R32).

Holgers modstander Louis Davey (GBR), der er årgangen under de danske årgang 2003 drenge, fik ikke mange dueller i gang mod Holger, der servede godt, og de relativt få dueller blev afsluttet med vindere – enten som flugtning eller smash, hvilket præcist er de ting han har øvet, og derfor var kampen en god anledning til at bruge dette konsekvent.

Holgers modstander i 2. runde blev fundet mandag, da no. 271 Joshua Dous Karpenschif (FRA) vandt over no. 27 Hamza El Amine (MAR) 7-6(2), 6-1, og tirsdag blev Elmers modstander fundet, da kvalspilleren no. 350 Younes Djouder (FRA) vandt over no. 74 Danilo Raicevic (MNE) 7-6(2), 2-6, 6-0.

Begge modstanderne til de to danskere er relativt ukendte for dem, og det forventes at blive kampe, som også kan bruges til at arbejde videre med detaljer fra træningen.

Af de øvrige resultater i 1. runde kan nævnes, at 9. seedede no. 5 Daniels Siniakov (CZE) tabte til no. 74 Leo Raquin (FRA), der derved har kurs mod en 1/8-finale mod den 7. seedede amerikaner Aidan Mayo.
Alle 4 amerikanere, der dominerede i Bolton i sidste uge, er sikkert videre til 2. runde.

I mandagens omtale nævnte Tennisavisen også, at svenske Leo Borg havde vundet sin første kamp, hvilket også blev omtalt i den svenske Aftonposten.
Selvom landsdækkende danske medier hidtil stort set aldrig omtaler danske tennisspilleres bedrifter, fattede en dansk avis alligevel interesse for den franske turnering, der betegnes som det uofficielle VM i aldersklassen.

Omtalen fokuserede dog alene på, at tennis-legenden Bjørn Borgs 13-årige søn deltager i turneringen og vandt sin første kamp – hvilket bestemt også var et flot resultat mod en seedet spiller – men der blev ikke med et eneste ord nævnt, at de to største favoritter til at vinde den prestigefyldte turnering er de to topseedede danskere.
Måske ikke så underligt, at det nogle gange kan være op ad bakke for dansk tennis at få medieopmærksomhed på andre en Caroline Wozniacki, når selv danske medier vælger at fokusere på en 13-årig svensk spiller, som i sin tennismæssige udvikling er milevidt efter begge de jævnaldrende danske deltagere – blot nævnt til eftertanke.

Holger og hans spanske makker Carlos Alcarz Garia er videre til kvartfinalen i double efter sejr på 6-3, 6-2 over Lovre Erceg (SER)/Danilo Raicevic (MNE), og det 1. seedede dansk-spanske par møder formentlig torsdag det portugisiske par Miguel Gomes og Miguel Lopes.

Onsdag spiller både Holger og Elmer 2. runde i single.

Forrige artikelCollege Tennis: Sigsgaard besejrer national champ Redlicki
Næste artikelITF Junior Ecuador: Helena Francati tæt på mod no. 107 Ann Li
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.