Helena Francati spillede en jævnbyrdig kamp mod no. 107 Ann Li, hvor "dumme fejl" på vigtige tidspunkter og ikke optimal serv gjorde forskellen

Selvom 16-årige Helena Francati er rangeret næsten 400 pladser lavere end sin jævnaldrende modstander 7. seedede no. 107 Ann Li (USA), var hun alligevel i stand til at udfordre hende, da de mødtes i 2. runde i Grade 1 turneringen Mundial Juvenil de Tenis i San Joaquin,  Ecuador.

Helena fortæller selv i sin blog hos EuroElite, at der var mange lange partier, og hun havde mange fordele, som ikke blev udnyttet, bl.a. fordi serven ikke fungerede optimalt, og hun lavede desuden “dumme fejl” på vigtige tidspunkter, hvilket kostede hende 1. sæt, hvor de brød hinanden flere gange, inden Ann Li vandt sættet 7-2 i tiebreak.

2. sæt var ligeledes meget tæt, og igen med mange fordele, som ikke blev udnyttet.
Desuden spillede amerikaneren bedre, og der kom en del fejl fra Helenas baghånd, og hun serven var ikke tilstrækkelig god på de vigtige tidspunkter.

Kampen endte med amerikansk sejr 7-6(2), 6-4, og Helena fik bekræftet, at der mangler meget lidt, før hun kan vinde sådanne kampe mod spillere omkring top 100.

Helena og Hannah Viller Møller er stadig med i double, hvor de ikke spillede tirsdag, så der blev tid til lidt shopping i byen med vulkanen i baggrunden.

Hannah Viller Møller, Helena Francati
Foto: EuroElite

Patrick Kristensen og den norske team-kammerat Lukas Hellum Lilleengen, der begge blev sendt tidligt ud af turneringen, fik også tid til en kanotur, hvor de kunne nyde det flotte landskab.

Ecuador
Foto: EuroElite

Dave Bandelin fremsendte desuden dette billede af truppen, som havde et “Cultural Afternoon break” i Otavalo lige uden for Ibarra.

Lukas Hellum Lilleengen, Hannah Viller Møller, Helena Francati, Patrick Kristensen
Foto: EuroElite – Lukas Hellum Lilleengen, Hannah Viller Møller, Helena Francati, Patrick Kristensen

 

Forrige artikelTE U14 Tarbes: Holger Rune videre med 2 gange Nul
Næste artikelI semifinalen: Overbevisende Nadal slår Raonic i tre sæt
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.