Det danske resultat-mæssige udbytte ved turnering med U14-eliten blev 1/8-finale til Holger Vitus Nødskov Rune i hovedturneringen og i Consolation semifinale til Clara Tauson og kvartfinale til Elmer Møller

I den forløbne uge har de bedste af Europas U14-spillere dystet ved TE Europe Category 1 turneringen Petits As Tarbes 2016 Mondial Lacoste, hvor der blandt de seedede desuden var spillere fra USA og Japan.

Danmark var repræsenteret af U12-Europamestrene Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller, der netop er rykket op som U14 og er no. 1 og 2 på den danske U14 rangliste, og no. 3 Oskar Brostrøm Poulsen samt Clara Tauson, som topper ranglisten hos pigerne.

Hverken Holger eller Elmer havde nogen rangering hos TE Europe sidste år, da rangering og seedning normalt ikke anvendes i U12, men deres unikke resultater med flere titler og ikke mindst det dobbelte EM for hold, har bevirket at de som første års U14 har fået rangering som henholdsvis 33 og 43.
Oskar er anden års U14 og er rangeret som no. 79, og Clara er i kraft af flere gode resultater sidste år – heraf 4 titler – no. 34 hos pigerne.

Turneringen i Tarbes kunne muligvis give et fingerpeg om, hvor de bedste danske U14 spillere står internationalt, og at dømme efter både sidste uges Category 1 turnering i  Bolton, hvor både Holger og Clara nåede 1/8-finalen, og resultaterne i Tarbes kan det umiddelbart tyde på, at vi ikke kan forvente helt samme dominans, som det var tilfældet i U12 hos drengene sidste år, hvilket må være helt forventeligt, da et enkelt års forskel har større betydning i de yngste årgange.

Fredag sluttede den danske deltagelse i Tarbes, da Elmer i Consolation kvartfinalen tabte 3-5, 2-4 til Tom Paris (FRA), der havde wildcard. Det var Elmers første TE turnering i 2016, og han tabte som tidligere omtalt knebent i 1. runde af hovedturneringen til no. 41 Leo Raquin (FRA).

Clara var ligeledes i Consolation kvartfinalen, hvor hun vandt over no. 19 Aleksandra Wierzbowska (POL) 4-0, 5-4(3).
Senere fredag tabte Clara i semifinalen til no. 26 Ziva Falkner (SLO) med de tætte cifre 3-5, 4-5(1).
Clara fik således vist, at hun kan gøre sig gældende blandt de bedste, hvilket også det knebne nederlag på 5-7 i 3. sæt mod 7. seedede i 1. runde af hovedturneringen tyder på.

Holger nåede som omtalt 1/8-finalen i begge turneringer, mens Oskar i sidste uge tabte 1. runde i både hovedturnering og Consolation, og i Tarbes tabte han i kvalifikationen.

Forrige artikelAustralian Open-finale: Novak Djokovic vs. Andy Murray
Næste artikelITF Junior Ecuador: August Holmgrens foreløbige karriere-højdepunkt
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.