13-årige Valdemar Pape deltog for første gang i en Category 1 turnering, hvor han klarede sig igennem kvalifikationen efter et comeback fra 1-5 i 1. sæt

Valdemar Frederik Pape, der er no. 5 på den danske U14 rangliste, har ikke tidligere stillet op i Category 1 under Tennis Europe (TE), men i weekenden har den 13-årige HIK’er deltaget i kvalifikationen til den traditionsrige Kungens Kanna & Drottningens Pris i Kunglige Tennishallen i Stockholm.

Valdemar fik en fornem debut i denne høje kategori, idet han med 2 sejre kvalificerede sig til hovedturneringen.
I 1. kvalrunde vandt Valdemar 6-1, 6-2 over Rasmus Boding (SWE), som havde wildcard, hvorefter han i kvalfinalen mødte Jon William Karlstad (NOR), som tilsyneladende var i færd med at sende danskeren ud af turneringen, da stillingen var 5-1 til nordmanden i 1. sæt.

Valdemar præsterede herefter et flot comeback, og han fik vendt kampen til dansk sejr 7-6(1), 6-1, og dermed var han klar til at deltage i hovedturneringen, som startede mandag.
Valdemar, der er no. 286 på TE U14 ranglisten, tabte herefter i 1. runde 1-6, 2-6 til no. 367 Allan Krueger (SWE).

Elmer Møller
Foto: Sportsfotograf.com. – Elmer Møller

13-årige Elmer Møller, der er no. 2 på ranglisten, er seedet 1 i turneringen, og han er som oversidder direkte videre til 2. runde, hvor han tirsdag møder no. 156 Mans Dahlberg (SWE).
I tilfælde af sejr kan Elmer møde 14. seedede no. 40 Anton Arzhankin (RUS), og kigger man en runde længere frem, kan modstanderen i kvartfinalen blive 5. seedede no. 17 Mili Poljicak (CRO) eller 9. seedede no. 28 Leo Borg.

Leo Borg
Foto: Tennis Rivera – Leo Borg

Blandt de seedede i Elmers halvdel kan desuden nævnes 3. seedede no. 14 Stefan Popvic (SRB) og 7. seedede no. 22 Jack Pinnington Jones (GBR).
I modsatte halvdel er no. 8 Derrick Chen (GBR) seedet 2 og no. 15 Robert Korelov (RUS) er seedet 4.

Forrige artikelATP Rio: ÅRETS NORSKE IDRETTSPRESTASJON! Ferdig snakka…
Næste artikelITF Vale Do Lobo: Søren Hess-Olesen fik 3 kvalkampe årets første ITF-optræden
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.