De danske U14 topnavne Elmer Møller og Holger Vitus Nødskov Rune fik en perfekt start i den største udendørs TE turnering, som falder sammen med UM

Mange har formentlig set frem til, at finalen ved UM i U14 blev et opgør mellem Danmarks og Europas to absolut bedste spillere i årgang 2003, som alle der følger blot den mindste smule med er klar over er Elmer Møller og Holger Vitus Nødskov Rune, som sidste år vandt EM for U12 hold sammen med Arthur Leonhard Linck både indendørs og udendørs.

Både Elmer og Holger har af Tennisavisen fået anerkendende bemærkninger, fordi de stillede op i hver sin Category 3 turnering i Danmark, hvilket Tennisavisen har modtaget enkelte kritiske kommentarer til med det argument, da de derved spolerede andre spillere i at nå det antal runder, som svarer til deres niveau, hvis de er så uheldige at møde dem tidligt i turneringen.

Derfor har Tennisavisen spurgt både DTFs sportschef samt andre ledere, trænere og forældre om deres syn på kritikken, og det samstemmende svar er, at de alle finder det helt berettiget, at de stiller op i nogle af de hjemlige turneringer, selvom resultatet i kampene er så godt som givet på forhånd.
En enkelt kommentar gik dog ud på, at det ville være at foretrække, hvis de begge stiller op til UM, hvor der i mange af rækkerne mangler flere af de bedste spillere.

Lars Christensen, der netop har været med U14 holdet til EM som coach, begrunder dog Elmers og Holgers manglende tilstedeværelse ved UM med, at denne uges Category 1 turnering Open des jeunes Stade Francais i Paris er den største udendørs TE turnering.
Her kan Elmer og Holger i kraft af deres høje rangering opnå seedning som no. 3 og 4, og set i et udviklings-perspektiv giver denne turnering mulighed for at få kampe på allerhøjeste niveau, hvilket har langt højere prioritet end fire kampe ved UM uden modstand.

Holger var den første af de to danskere, som var i aktion, da han i 1. runde (R64) mødte Paul Theate (FRA), som havde været gennem kvalifikation.
Holger fik en god start, da han med sejr på 6-2, 6-3 er videre til næste runde, hvor han møder ranglistens no. 54 Stijn Pel (NED), som Holger senest vandt knebent over 6-4, 7-5 i Messina, hvor han nåede sin første U14 Category 1 finale.

Elmer spillede en af dagens sidste kampe, og han fik ligeledes en perfekt start med sejr på 6-4, 6-4 over no. 120 Flavio Cobolli (ITA).
Elmers modstander i 2. runde bliver no. 141 Jens Hogendam (NED), som også var med i Messina, hvor han i 3. runde tabte til 2. seedede no. 23 Petr Kapuskin (RUS).

Lars har inden turneringen vurderet, at de to unge danskere kan få svært ved at holde deres seedninger i en turnering, hvor mange af de bedste fra årgang 2002 deltager, og allerede i 2. runde mod de to hollændere bliver der formentlig brug for at spille på et højt niveau for at komme videre.

Søren Lerbys datter deltager hos pigerne

Oprindelig var Clara Tauson tilmeldt i U14 Girls singles, men hun deltager alligevel ikke i turneringen, hvilket formentlig skyldes en lettere forstrækning, som hun pådrog sig ved EM-stævnet i weekenden.

Tennisavisens læsere skal dog ikke helt snydes for en omtale af pigernes single-række, hvor det velkendte navn Lerby optræder, idet ranglistens no. 228 Clarine Lerby fra Holland i 1. runde vandt så overbevisende som 6-1, 6-0 over Astrid Cirotte (FRA), som havde spillet kvalifikation.

Da Tennisavisen tidligere har omtalt Christian Lerby, der er søn af Søren Lerby, som de fleste voksne danskere kender fra fodbold, blev han kontaktet, og han bekræftede, at der er tale om hans 2 år yngre søster, som er årgang 2003.
Som bonus-info kan nævnes, at Christian samme dag (tirsdag) netop har tabt 2-6, 6-2, 2-6 i en Grade 4 turnering i The Hague til Theo Vandeweghe (BEL), som vist ikke umiddelbart har relation til USAs Coco Vandeweghe.

Hos pigerne har der også været en enkelt svensker og en flok norske jenter i aktion, hvor no. 110 Hedda Gurholt havde wildcard, og hun vandt 6-1, 6-4 over no. 789 Messaline Ferret (FRA), der var videre fra kvalifikationen som Lucky Loser.

De 2 øvrige norske jenter må fortsætte i Consolation, da no. 141 Ine Maren Pedersen tabte til 8. seedede Hong Yi Cody Wong (HKG), og den 6. seedede Emilie Elde må samme vej, da hun tabte 2-6, 3-6 til no. 519 Namie Francois (FRA)

Det samme gælder svenske no. 221 Emma Shasteen, der tabte til 2. seedede Noa Krznaric (CRO) 4-6, 2-6.

 

Forrige artikelWimbledon: Kvartfinale endnu engang
Næste artikelFinlands Davis Cup trup
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.