Holger Vitus Nødskov Rune bevarede troen efter 4-6 i 1. sæt og vandt sikkert. Elmer Møller vandt efter forrygende comeback ved 2-5 i 2. sæt

Både Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller har været meget længe hjemmefra i forbindelse med deltagelse i både kvalstævne og selve finalestævnet ved EM for U14 hold, og de to 13-årige drenge er herefter fortsat til Paris for at deltage i Category 1 turneringen Open des jeunes Stade Francais.

Derfor var gensynsglæden stor, da både Holgers mor og Elmers far dukkede op i Paris efter 10 dages adskillelse.
Trods den lange periode hjemmefra med mange hårde kampe, var drengene både rolige og afbalancerede, hvilket tyder på, at coachen ved EM Lars Christensen har sørget for, at der har været en god stemning både på og udenfor banen under forløbet, og drengene virkede slet ikke trætte og udkørte.

Som tidligere omtalt fik de begge en god start på turneringen, da Holger vandt over Paul Theate (FRA) 6-2, 6-3, og Elmer vandt senere på dagen 6-4, 6-4 over Flavio Cobolli (ITA), hvilket var et par perfekte kampe til lige at komme i gang, inden de som forudset allerede i 2. runde blev alvorligt udfordret.

Holger var igen først på banen, da han mødte no. 54 Stijn Pel (NED), som ved EM havde besejret Italiens 1. single Lorenzo Rottoli, der er no. 8 på ranglisten, og ved Grade 1 turneringen i Messina forleden vandt Holger knebent 6-4, 7-5.

I 1. sæt blev det da også bekræftet, at hollænderen, der er en stor dreng med en stor serv og forhånd, kunne blive svær at slå, da 1. sæt ligesom i Messina blev uhyggelig tæt, hvor 2 forkerte valg af slag og et par returfejl betød, at det denne gang var Pel, som vandt 1. sæt 6-4.

Holger tog det imidlertid meget roligt, og efter kampen sagde han, at han er klar over, at han er oppe mod gode spillere, og at han ved EM havde vundet mange gode kampe, der gik i 3 sæt, og derfor var han sikker på, at han stadig kunne vinde kampen, hvilket kom til at holde stik, idet Holger spillede knivskarpt i de to næste sæt, og han vandt overbevisende  4-6, 6-1, 6-0.
Efter kampen fik Holger stor ros af alle omkring for sin mentale styrke.

Elmer mødte senere onsdag Jens Hogendam (NED), og det blev som forudset en yderst svær opgave, som krævede at Elmer gjorde brug af sine bedste fighteregenskaber og mentale styrke, idet han efter at have tabt et helt tæt 1. sæt 4-6 var nede 2-5 i 2. sæt, hvor han havde svært ved at finde en måde at vinde sine bolde, men med sin ukuelige fightervilje fik han kæmpet sig på 5-5 og herefter i tiebreak, som Elmer vandt 7-5.

I tredje sæt var der ikke meget energi tilbage i hollænderen, og Elmer sikrede sig en flot sejr 4-6, 7-6(5), 6-1.

Efter disse mentalt krævende kampe var Holger og Elmer formentlig godt tilfredse med, at de fik en walkover i double, hvor de er seedet 2 og derfor også sad over i 1. runde, hvilket betyder at de uden at spille er fremme i kvartfinalen, hvor de møder 5. seedede Flavio Cobolli og Lucca Nardi, der næsten havde walkover med sejr på 6-0, 6-0 i 1/8-finalen.

Deltagere fra Sydamerika og Asien

Som tidligere omtalt betragtes turneringen som den største udendørs TE turnering, hvor der udover flere af de bedste europæiske spillere også er deltagere fra Argentina, Colombia, Uruguay m.fl. samt asiatiske nationer som Kina Korea, Canada, USA og Japan deltager.
Derfor er denne uges turnering en enestående mulighed for, at Holger og Elmer kan prøve kræfter mod spillere fra Asien og Sydamerika uden at behøve at rejse til den anden side af Jorden, og derfor prioriteres turneringen fremfor at være med ved UM, hvor ingen af dem har udsigt til nævneværdig modstand inden finalen.

Elmer møder faktisk i 1/8-finalen en argentinsk spiller, 15. seedede Roman Andres Burruchaga, som i 2. runde vandt over en anden sydamerikaner Juan Sebastian Zabala Vargas (ECU) 6-0, 3-6, 6-3.

Holgers modstander bliver 8. seedede no. 30 Luca Nardi (ITA), der spillede en næsten fejlfri kamp, da han vandt over (261) Clement Chauvin (FRA) 6-3, 6-4.

Tennisavisen har modtaget denne beskrivelse af spillestedet, hvor Paris præsenteres fra sin smukkeste side.

“Det er et fantastisk smukt sted. Der spilles på det gamle Roland Garros anlæg, der ligger i en national park i Saint Claude kvarteret i Paris. 35 baner omkrandset af park, høje poppeltræer mellem banerne og store græsarealer med liggestole til at sidde og se kamp eller bare tage en slapper.”

Holger og Elmer besøgte klubben TCCB, hvor de spillede deres første tenniseurope-finale i Boulogne Briliancourt.
De havde fulgt drengenes resultater og huskede udmærket den flotte finale, som de spillede sidste år.

 

 

Forrige artikelWimbledon: En kamp fra drømmefinale
Næste artikelITF Junior Beijing: Efter 7 forsøg fik en kineser ram på Hjorth
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.