En sejr mere til Williams søstrene, og der er dømt drømmefinale.

556914401JS00072_Day_Twelve
2015 Getty Images
Søstrene Williams er tættere en nogensinde på en Grand Slam finale mod hinanden siden 2009, hvor de også mødtes på Wimbledons græs.

I endnu en semifinale ved Wimbledon, er verdensetteren og den forsvarende mester, Serena Williams igen tæt på at tangere Steffi Grafs rekord på 22 Grand Slam titler. Samtidig vil det være Serena Williams’ første Grand Slam titel siden sejren samme sted sidste år. I sin kvartfinale stod Serena Williams over for russeren Anastasia Pavlyuchenkova #21.

Russeren bed godt fra sig, og man kunne fra start se en russer, der ikke havde tænkt sig at opgive uden kamp. Favoritten fik kamp til stregen, men efter 1 time og 13 minutter måtte russeren se sig besejret, og dermed se Serena Williams juble over semifinaleplads med cifrene 6-4, 6-4. I sin semifinale møder hun overraskelsen Elena Vesnina #50, der aldrig før har været længere end 4. runde ved en Grand Slam, og som havde en forfærdeligt afslutning på 2015 og lige så skidt begyndelse på 2016. Men, formen virker til at være fundet på det rette tidspunkt.

507834759JH00029_2014_US_Op
2014 Getty Images

I sin første kvartfinale ved Wimbledon siden 2010, stod den tidligere verdensetter og fem dobbelte mester, Venus Williams #8, over for Yaroslava Shvedova #96, der har spillet helt forrygende ved dette års turnering. Venus Williams kæmper for at komme tilbage til toppen, men alderen (36 år) er ved at være imod hende.

I sin kvartfinale viste hun dog, at alder blot er et tal, og selvom hun måske har mistet lidt af sin hurtighed, så fejler slag og kraft intet. Venus Williams slog sig videre med hårde grundslag og benyttede erfaring og ekspertise, når virkelig galt. Efter 1 time og 42 minutter kunne hun jublende råbe “C’mon” til sin lejr med cifrene 7-6(5), 6-2. I sin semifinale møder hun tyskeren og forsvarende Australian Open mester, Angelique Kerber #4.

Søstrene er også videre til kvartfinalen i double, hvor de i deres 3. runde kamp besejrede det 6. seedede par Andrea Hlavackova og Lucie Hradecka fra Tjekkiet. Fortsætter de deres suveræne spil, kan de få en noget travl uge og ikke mindst lørdag med muligheden for dobbelt op på finale.