Holger Vitus Nødskov Rune fandt storspillet frem i kvartfinalen og er nu i sin første Grade 1 semifinale som U14

Når man er seedet 4 i en turnering skal man i sagens natur mindst nå semifinalen for at leve op til sin seedning, og derfor kan det næppe betegnes som en større sensation, at Holger Vitus Nødskov Rune i kvartfinalen ved Category 1 turneringen Torneo U14 – Messina i Italien står i sin første semifinale i en Grade 1 som U14.

Med i billedet hører dog, at niveauet hos den ældste årgang 2002 er ekstremt højt i Grade 1 turneringerne, hvilket både Holger og Elmer Møller har fået at mærke med tidlige exit i nogle af årets første Grade 1 turneringer, efter at de sidste år som U12 var rimelig suveræne.

Derfor var det ikke nogen selvfølge, at Holger i fredagens kvartfinale ville være oplagt favorit til sejren, selvom han på ranglisten er højere placeret end dagens modstander, den 1 år ældre no. 63 Stijn Pel (FRA), som i tidligere turneringer i år har vundet over de samme spillere, som Holger tabte til i de første Grade 1 turneringer.

Holger har dog fået styrket selvtilliden i de seneste kampe, hvor han har fundet sit bedste spil frem, og i fredagens kvartfinale fandt Holger for alvor storspillet frem i en fantastisk kamp, hvor han spillede klogt og varierede sine mønstre på de helt rigtige tidspunkter, så han f.eks. ved a40 bolde fangede sin modstander på det forkerte ben.
Resultatet blev derved en imponerende sejr til Holger, som vandt 6-4, 7-5, og dermed er han for første gang som U14 i semifinalen ved en Grade 1 turnering.

Modstanderen i semifinalen bliver 6. seedede no. 43 Fausto Tabacco (ITA), der vandt over 2. seedede no. 19 Petr Kapuskin (FRA) 6-2, 6-3.

Forrige artikelTE U14 Århus: Gode takter af Nikoline Gullacksen i finalen
Næste artikelATP 250 ‘s-Hertogenbosch: Løchte et “Muller-hår” fra finale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.