Emilie Just-Bomholt fik revanche fra semifinale i Vänersborg mod Amina Kadic, der vandt TE Hillerød i sidste uge. Zoe Du Pasquier Jensen og svensk makker vandt double finale mod Frederikke Alberte Pape og Laura Brunkel

13-årige Emilie Just-Bomholt, der topper den danske rangliste for U14 piger, indledte året med 3 stor-sejre over svenske modstandere ved en U14 Category 3 turnering i Vänersborg i Sverige, men i semifinalen blev det ikke til endnu en svensk skalp, idet Emilie blev besejret 7-6(4), 6-1 af den ca. 9 måneder ældre Amina Kadic, der i sidste uge vandt titlen i U14 Girls singles ved TE Hillerød.

Amina Kadic havde mulighed for at gentage begge dele, da hun ved Category 3 turneringen TE Holte for 2. uge i træk stod i en single finale, hvor modstanderen ligesom semifinalen i Vänersborg var Emilie Just-Bomholt, der ikke var med i Hillerød.

Det er velkendt, at der opnås mest erfaring i tabte kampe, hvilket resultatet af finalen i Holte tyder på, idet Emilie fik revanche og vandt finalen med de komfortable cifre 6-3, 6-2.
Emilie havde kun afgivet 7 partier i alt i de første 3 kampe, hvorefter hun i semifinalen blev presset – især i 2. sæt – af Zoe Du Pasquier Jensen, der dog blev besejret 6-1, 7-6(5).

Zoe havde forinden været tæt på nederlag i 1/8-finalen mod Bella Bergkvist Larsson (SWE), der havde vundet 1. sæt 7-4 i tiebreak, og svenskeren var tæt på sejren i et yderst jævnbyrdigt 2. sæt, som Zoe dog fik hevet hjem efter 8-6 i tiebreak, hvorefter hun kørte sejren hjem 6-7(4), 7-6(6), 6-1.
I både 1. runde og kvartfinalen vandt Zoe sikre sejre over sine landsmænd Chili Alberthe Emelie Jensen og Sarafina Olivia Hansen.

På billedet herover ses Emilie (til højre) og Amina Kadic med deres pokaler.

Zoe gik til gengæld hele vejen i double, hvor hun sammen med sin svenske makker Emma Lind levede op til deres seedning som no. 1, da de i finalen vandt over det 3. seedede danske par Laura Brunkel og Frederikke Alberte Pape.

Zoe Du Pasquier Jensen, Emma Lindh og Laura Brunkel, Frederikke Alberte Pape
Foto: Lucas Hjorth – Holte Tennisklub – Fra venstre Zoe, Emma, Laura, Frederikke

Som det fremgår af omtalen fra TE Hillerød herunder, var det bedste danske resultat dansk titel i U14 Boys singles

TE Hillerød: Christopher Garde vinder U14. Dansk double-titel i U12

Dette resultat blev dog ikke gentaget i Holte, hvor 3. seedede Christopher Garde igen var den af danskerne, der nåede længst i U14 Boys singles, hvor han i semifinalen blev besejret 6-3, 6-4 af 2. seedede Richard Antoni (GER), der efterfølgende vandt finalen 6-3, 7-5 over 7. seedede Alfons Ridstrom (SWE), der “brutalt” havde vundet 6-0, 6-0 i de 2 første runder over danske modstandere.

6. seedede Cornelius Alexander Shalmi vandt i 1. runde 6-3, 6-4 over Tom Noah Reith (GER) og i 1/8-finalen 6-3, 6-3 over Victor Tauson (SWE), hvorefter han blev besejret 6-2, 6-1 af Richard Antoni, der som nævnt vandt semifinalen mod Christopher og derefter sikrede sig titlen.

Holtes Sportsdirektør, Lucas Hjorth har fremsendt begge præmiebilleder, og hans kommentar herunder tyder på, at klubben har mod på at arrangere flere internationale turneringer.
Det var Holtes første internationale turnering, men forhåbentlig ikke den sidste. Klubben har vist et stort sammenhold, hvor rigtig mange har hjulpet til at skabe en fantastisk turnering for spillere og tilskuere.

Alle resultater for de danske deltagere fremgår under Tennis Europe sektioner i “Kampe uge 33”.

Kampe uge 33: ATP/WTA eliten samlet i Cincinnati – U14 spiller TE i Holte

Forrige artikelTE U12 Bludenz: Cecilie Fridthjof tilbudt U14 WC i 2020 efter kvart single og semi double
Næste artikelDH kvinder: Vigtig sejr til Birkerød
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.