Cecilie Fridthjof gjorde så positivt indtryk på ved østrigsk Grade 1 turnering i U12, at de tilbød hende wildcard til U14 næste år

12-årige Cicilie Agerbek Fridthjof fortsætter med at gøre fremskridt for hver turnering hun deltager i, og efter henholdsvis 2. runde i Tyrkiet i marts og 1/8-finale i Koblenz, nåede Cecilie en runde længere i årets tredje Category 1 turnering, da hun deltog i Bludenz European Junior Open 2019 i Østrig.

Cecilie Agerbek Fridthjof
Foto: Privat – Cecilie kort efter ankomsten til Bludenz

På billedet herover er Cecilie netop ankommet til Bludenz, hvor turneringen afvikles i smukke omgivelser omgivet af bjerge.

Bludenz 2019
Foto: Privat

Efter ankomsten til hotellet kunne Cecilie – bortset fra 2 træningspas, heraf den ene med hendes lettiske doublemakker Aleksandra Rozkalne – slappe af ved hotellet, som har 3 swimmingpools og 3 slags saunaer.
Da Ceclie var oversidder i 1. runde i single, kunne hun også dagen efter slappe af med badning og let træning samt følge nogle tenniskampe.

Bludenz 2019
Foto: Privat

Cecilie kom første gang i aktion om tirsdagen i double, hvor hun sammen med Alexandra Rozkalne i 1. runde mødte det østrigske par Lilli Tagger og Emily Lederer.
Cecilia og hendes makker vandt et rodet 1. sæt 7-5, hvorefter de førte 5-1 i 2. sæt, men først på den 8. matchbold blev kampen afgjort med 7-5, 6-4 til Ceciie og hendes makker.

Aleksandra Rozkalne
Foto: Privat – Cecilie sammen med doublemakker Aleksandra Rozkalne

Onsdag spillede Cecilie omsider sin første kamp i single, hvor hun mødte den meget boldsikre østriger Lilah Havel, men selvom Cecilie var bagud 1-4 i 1. sæt og 3-5 i 2. sæt, sikrede hun sejren efter to tiebreaks 7-6(5), 7-6(4).

Bludenz
Foto: Privat

Senere spillede Cecilie og Rozkalne kvartfinale i double, hvor de efter match-tiebreak vandt 6-2, 2-6, [10-3] over Tyra Caterina Grant (USA) og Sydney Stark, der er østriger, og derfor på billedet herover er anført som hjemmebane par.
Sejrherrerne (pigerne) stillede beredvilligt op til endnu et billede.

Aleksandra Rozkalne, Cecilie Agerbek Fridthjof
Foto: Privat

Torsdag blev en mere blandet fornøjelse, ikke mindst på grund af en del regn, som forårsagede store forsinkelser.
Cecilie gjorde kort proces i single, hvor hun i 1/8-finalen vandt med de knusende cifre 6-0, 6-0 over Flora Bitschnau (AUT).

På grund af vejret var det ikke muligt at spille doublen udendørs, men arrangørerne insisterede på at få den afviklet indendørs på et underlag, der ikke betegnes som specielt velegnet.
Desuden blev kampen mod Anastasia Nicole Hatiegan (ROU) og Sultana Mavric (SUI) først sat i gang kl. 2015.
Cecilie og makker havde 2 sætbolde ved 5-3 i 1. sæt, men semifinalen endte alligevel med sejr til modstanderne 7-5, 6-2, og den sluttede kl. 2145, som formentlig er efter “normal sengetid” for en 12-årig, der skal spille single næste formiddag.

Arrangørerne virkede imødekommende, da det blev foreslået, at Cecilie næste dag kunne vente med at spille tredje kamp, men da spilleprogrammet forelå, var kampen dog placeret som 2. kamp på Court 1, hvor den første kamp til gengæld startede kl. 10, hvilket var en time senere end de andre dage.

Cecilie mødte i kvartfinalen Tyra Caterina Grant, som er en både snedig og klogt spillende amerikaner.
Alligevel havde Cecilie i 1. sæt flere chancer, som ikke blev udnyttet, og i 2. sæt var alle partier jævnbyrdige med 40-40 undervejs, men det var amerikaneren der trak det længste strå og sikrede sejren 6-4, 6-1.

Da Cecilie var meget populær hos de østrigske tilskuere, tilbød “über-meister” referee, at Cecilie næste år kan få wildcard til U14-rækken, hvis Dansk Tennis Forbund anmoder herom.
På det øverste billede skimtes Cecilie mellem et par østrigske “kraftkarle”.

I portrættet herunder med Cecilie som 10-årig berettes om hendes store ambitioner og passion, som ikke er blevet mindre i mellemtiden.
Cecilie repræsenter B93, men som regel foregår den daglig træning på Amager, hvor Michael Mortensen bidrager til hendes fortsatte udvikling.

Portræt: 10-årige Cecilie Agerbek Fridthjof har store drømme