Tirsdag d. 18. august kl. 9-12 byder DIFO (Dansk Idrætspsykologisk Forum) og ATK (Arbejdernes Tennisklub) på et interaktivt møde i Proceshuset LDI mellem bl.a. Kristoffer Henriksen og ATKs cheftræner, Jens Seibæk, som handler om at skabe et økologisk talentudviklingsmiljø i teori og praksis.

Talentudviklingsmiljøer i verdensklasse

For tre måneder siden fik jeg stukket en bog i hånden. Den var skrevet af Kristoffer Henriksen og hed Talentudviklingsmiljøer i verdensklasse. Den er baseret på Henriksens Ph.D. afhandling og stiller spørgsmålstegn til hvordan talent skabes i forskellige sportslige miljøer. Den spørger hvad det er, som kendetegner miljøer som igen og igen formår at udvikle talenter, som begår sig i verdenseliten. Den kredser ikke om det enkelte talent, men snarere klubben, som talentet befinder sig i.

Det var meget interessant læsning. Det var meget relevant læsning. Bogen forsøger at prikke til vores forståelse af talent. Ofte i tennisverden går vi og håber på, at der snart kommer et nyt talent, som vi kan arbejde med. Bogen vender den tankegang på hovedet og viser, at talentet ikke kan begå sig, hvis det ikke befinder sig i det rette miljø.

Hvad er så dette rette miljø? Det kan du få svar på ved foredraget i Proceshuset LDI, hvis du tilmelder dig på Facebook. Her er eventet:

https://www.facebook.com/events/477178065792018/

Forrige artikelChallenger Aptos: Løchte videre i kval efter afværgede sætbolde
Næste artikelTE U12 EM: Guld-drengene gjorde det igen – efter gyser
Philip Ørnø er 28 år og har været professionel tennisspiller siden 2010. Han har vundet DM i 2011 og 2015, og opnået en rangering som nr. 1060 på ATP-listen. Derudover har Philip erfaring som træner fra diverse klubber. Philip har en BA i engelsk og en kandidatgrad i amerikansk litteratur.