15-årige Mads Aastrup Tagesen håbede på at vinde U16 rækken i Hollandsk Category 3 turnering, hvor han dog blev bremset i kvartfinalen af hollænder

I den forløbne uge har flere danske U14 og U16 spillere deltaget i den hollandske Category 3 turnering InTime Head Junior Open 2017 i Zoetermeer, Holland.
Sådanne turneringer kan være et “mellem-trin”, hvor spillerne kan få international erfaring, inden flere af dem forhåbentlig kan opnå et endnu højere niveau, så de også kan gøre sig gældende i ITF-sammenhæng, hvor der som tidligere omtalt i Tennisavisen er meget få danske spillere på ranglisten – især hos drengene.

En af de spillere, som håber på at få sit navn på ITFs junior-rangliste, er Skovbakkens 15-årige Mads Aastrup Tagesen, der var blandt deltagerne i Holland, hvor han gjorde en god figur, da han nåede kvartfinalen i single.
Inden kvartfinalen udtrykte Mads selv tilfredshed med sin indsats hidtil i turneringen, hvor han har spillet nogle gode og solide kampe, og han var godt tilfreds med, at han også havde deltaget i kvalifikationen, så han blev spillet godt ind i t.urneringen.

Mads er no. 502 på TE-ranglisten, og han var seedet 1 og derfor oversidder i 1. runde i kvalifikationen, og især i den første kamp måtte han arbejde for sagen, da han vandt over Can Ayral (LUX) 6-4, 7-5 .
I kvalfinalen vandt han mere overbevisende over Andrea De Berchi (ITA) 6-4, 6-1.

I hovedturneringen var Mads på intet tidspunkt for alvor presset i nogen af de 3 første runder, idet han i 1. runde (R64) vandt over 5. seedede no. 212 Vaselin Kiselkov (BUL) 6-3, 6-1, og i 2. runde blev det 6-0, 6-3 over Edward Etty (NED), og den gode stime fortsatte, da Mads i 1/8-finalen vandt over no. 543 Guy Den Ouden (NED) 6-4, 6-0, hvilket gav Mads masser af selvtillid, så han i strid med Janteloven meddelte, at han håbede på at vinde turneringen.

Det bliver dog ikke aktuelt i denne omgang, idet Mads i kvartfinalen tabte 3-6, 1-6 til Quinten Kleiboer (NED).
Mads fortalte desuden, at han også deltager i Holland i næste uge, hvor han ligeledes håber på at få nogle gode kampe og opnå endnu mere erfaring, og han erkender, at han har store ambitioner med sin tennis, som han går meget op i.
Han er helt klar over, at niveauet i ITF er meget højt, da han har deltaget nogle gange uden at opnå point, men det håber han sker snart.

Fysisk træner Rasmus Bøving, der er med i Holland, har fremsendt ovenstående billede, og han har disse bemærkninger om den indsats, som Mads har ydet under turneringen:

Mads har spillet en flot turnering, hvor især serven har været et våben. Dog har han generelt spillet det spil han er bedst til, med mange lange bolde og partier, hvor Mads skruer ned for fejlprocenten og tvinger sin modstanders op.
Det spil har præget alle Mads’ kampe, som har været tydeligt frustrerende for hans modstandere.
I denne turnering har Mads fortsat de flotte takter han senest demonstrerede i Stavanger, og som vi håber han kan overføre til den kommende uges turnering i Rotterdam.

I Stavanger nåede Mads for nogle uger siden ligeledes kvartfinalen, hvor han tabte til sin landsmand no. 442 Carl Emil Overbeck, som ligeledes var med i turneringen i Holland, hvor han havde wildcard, men han tabte allerede i 1. runde til 7. seedede no. 256 Stijn Pel (NED) 1-6, 2-6.

Også de øvrige danske deltagere i U16 single tabte i 1. runde efter disse resultater
(460) Fons Van Sambeek (NED) vs. (364) Noah Svenningsen Holmvang (DEN) 6-4, 6-3
(404) Jesse Den Hartog (NED) vs. [11] (292) Oskar Brostrøm Poulsen (DEN) 6-2, 7-5
(1594) Niels Visker (NED) vs. [13] (314) Gustav Theilgaard (DEN) 4-6, 6-1, 6-3.

Forinden havde Oscar Toft Bjelsdorf tabt 2-6, 1-6 til Bart Nouws (NED) i kvalifikationen, hvor no. 636 Tobias Bo Kudsk var seedet 7 og oversidder i 1. runde, hvorefter han i 2. runde tabte 5-7, 1-6 til no. 1129 Batiste Klein (FRA)

Noah og August var seedet 4 i double, hvor de vandt i 1. runde over Jesse De Jager/Luuk Van Eeuwen (NED) 6-1, 7-6(6), hvorefter de i 1/8-finalen tabte på walkover.
Mads spillede sammen med Tobias, og de tabte 1-6, 1-6 til Noah Elia Niederer/Geremia Rossi (SUI).

Tidlig exit i U14 hos både drenge og piger

Der var også dansk deltagelse i U14, hvor Jonathan Sund Nordahl i kvalifikationen vandt i 1 runde over Win Steveker (GER) 6-1, 7-6(5), hvorefter han i næste runde tabte til  no. 359 Guillaume Jacob (BEL) 4-6, 6-2, 4-6.
Casper Jalili Mikkelsen (DEN) tabte i 1. kvalrunde 3-6, 6-3, 1-6 til Ethaniel Waterschoot (BEL).

I U14 Girls singles blev det til en enkelt dansk sejr, da Anna Tang i 1. runde vandt over Gigi Sy A Foek (NED) 6-4, 6-4.
I 2. runde tabte hun 1-6, 1-6 til 4. seedede no. 74 Juliana Carton (IRL), der havde wildcard.

Både Augusta Birn og Frederikke Birn havde wildcard til hovedturneringen, hvor de begge tabte i 1. runde.
August tabte 1-6, 0-6 til 3. seedede no. 74 Bente Spee (NED), og Frederikke tabte 4-6, 1-6 til Karina Gustowska (POL).

Augusta og Frederikke deltog også i double, hvor de tabte 0-6, 0-6 til Nika Beukers/Amalia Stuger (NED).

 

 
Forrige artikelITF Junior Oslo: Emma Raducanu suveræn i Oslo efter nederlag i KB til Clara Tauson
Næste artikelWTA Dubai 2017: Svitolina stoppede Caroline – ny i TOP 10
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.