SALK Open betegner sig selv som "Värdens största og äldsta tennisturnering för juniorer inomhus!". Lørdag blev U16 Pigesingle vundet af danske Olga Helmi

Flere danske tennisspillere er også medlem af svenske tennis-klubber, ligesom det omvendte også er tilfældet.
15-årige Olga Helmi fra Birkerød Tennis Klub er også medlem af Helsingborgs TK, hvor hun bl.a. er klubkammerat med WTA-ranglistens no. 56 Johanna Larsson, der i denne uge deltager i WTA-turneringen i Auckland, hvor også Caroline Wozniacki har sæson-debut.

Olga har i den forløbne uge deltaget i 2016 udgaven af SALK Open, som afvikles for 110de gang siden starten i 1907. Videoen herunder fortæller mere om turneringen

Blandt tidligere års vindere kan nævnes navne som Bjørn Borg, Mats Willander, Stefan Edberg, Thomas Engqvist og Robin Söderling, så meget større kan det næsten ikke blive.

Nu kan desuden tilføjes Olga Helmi, som repræsenterede sin svenske klub under turneringen, som afvikles i SALK-hallen i Stockholm.
På vejen mod den flotte triumf havde Olga følgende resultater:

1st round: Bye
2nd round: Jessica Mridha 6-0 6-4
3rd round: Amanda Citrè 6-0 6-4
Quterfinal: Karolina Tilander 7-6 (5) 6-0
Semifinal: Molly Helgesson 6-3 6-2

I finalen var Olgas modstander Alexandra Viktorovitch fra Tabergsdalens TK. Kampen blev spillet lørdag, og man kan se det meste af kampen på dette link hos Sportway.se – klik på “play” ved “FS16 – Alexandra Viktorovitch (Tabergsdalen TK) vs Olga Helmi (Helsingborgs TK)”
Olga vandt med cifrene 6-4, 6-2 i en finale, som Olga selv betegner som meget tæt.

Efter præmie-overrækkelsen blev Olga interviewet af den kendte journalist ved Svenska Dagbladet, Jonas Arnesen, som citerede Olgas coach for at have fortalt, at Olga inden finalen var mere nervøs for at blive interviewet efter finalen end for selve kampen.
I starten af interviewet var det tydeligt, at der var noget om snakken, da den tydeligt nervøse Olga udtalte “Ja man bliver nervøs, når man bliver interviewet”.

Det varede dog ikke længe, inden Olga igen havde kontrol over situationen, da hun svarede på spørgsmålet om betydningen af at kunne træne med nogle af de bedste svenske spillere i en klub, hvor både Johanna Larsson og Sofia Arvidsson spiller

“Ja, det er sjovt når man man træne med spillere, der er professionelle og ligger højt i Verden”

Da Jonas Arnesen herefter spurgte, om der er nogen mulighed for, at Olga en dag “tävlar for Sverige”, svarede Olga med et stort smil, at hun ikke heeelt forstod, hvad han mente, hvorefter Arnesen gav udtryk for, at Sverige fortsat kunne bevare håbet.

Præmieoverrækkelsen og interviewet findes ved førnævnte link til hos Sportway.se under “SALK Open 2015-2016 FS/PS16”.
Turneringen er ligeledes omtalt af vore svenske kollegaer på SweTennis.se – Helmi och Garpered vinnare i SALK Open

Med denne sejr fulgte Olga godt op på den sidste del af sæsonen 2015, hvor hun november vandt en Grade 5 turnering i Stavanger, og hun sluttede året som no. 385 på ITF junior-ranglisten, hvor hun dog vil tage et pænt hop fremad, når alle fra årgang 1997 ved næste opdatering af ranglisten er blevet seniorer.

I den kommende uge deltager Olga i ITF Grade 4 turneringen SALK Open i Bromma, hvor hun er direkte i hovedturneringen sammen med Rebekka La Cour Hillingsø og Hannah Viller Møller.
Det samme er Sebastian Grundtvig og Kasper Elsvad hos drengene.
Tennisavisen vil omtale turneringen, hvor flere danskere allerede har været i aktion i kvalifikationen, hvor Romeo Midtgaard Jivraj har kvalificeret sig til hovedturneringen.

Forrige artikelITF Junior Costa Rica: Patrick Kristensen sikkert i hovedturnering
Næste artikelDansk tennis: DTV inviterer til DM i Veterantennis
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.