Med sikker sejr i Consolation-finalen dokumenterede 14-årige Sebastian Grundtvig igen, at han har potentialet til at være med blandt de absolut bedste i U14

Allerede som U12 spiller var de fleste tenniskyndige i Danmark klar over, at Sebastian Grundtvig er i besiddelse af et helt særligt talent, som kan være med til at skabe optimisme for dansk tennis.
Skader har været medvirkende til, at Sebastian i en periode ikke har haft helt så gode resultater, som talentet kunne give anledning til at forvente, men hans potentiale har der ikke været sat spørgsmål ved.

Af samme grund har han opnået sponsor-aftaler med ejendomsselskabet Casa Nord samt Wilson og ASICS, hvilket har gjort det muligt, at han kunne deltage i den årlige meget prestige-fyldte Junior Orange Bowl i Florida, hvor mange af Verdens bedste i U12 og U14 deltager, og hvor Elmer Møller som tidligere omtalt deltog i U12 rækken efter at have modtaget tilskud fra Aarhus Idrætsfond.
På disse to billeder ses Sebastian ved anlægget og foran det anlæg, hvor Wilson havde sørget for, at Sebastian kunne varme op.

Sebastian blev som tidligere omtalt slået ud i 1/8-finalen i hovedturneringen, da han tabte 3-6, 6-4, 3-6 til Anton Matusevich (GBR), der herefter nåede helt frem til finalen, hvor han tirsdag tabte 2-6, 2-6 til den endelige vinder Thiago Agustin Tirante (ARG).

Sebastian gik efter nederlaget i hovedturneringen videre til Consolation-rækken, der er opbygget således, at også taberne i kvartfinalerne i hovedturneringen fortsætter i denne række, hvor der herefter spilles om den samlede 5. plads i turneringen, hvilket sætter sejren i et langt større perspektiv, end man normalt forbinder med sejr i en “trøst-finale”.

Derfor er det helt rimeligt at betegne det som et karriere-højdepunkt for Sebastian, da han tirsdag med de overbevisende cifre 6-2, 6-1 vandt finalen i Consolation-rækken over 7. seedede Jack Draper (GBR), der i øvrigt tidligere besejrede den individuelle vinder af U14 EM.
Billedet herunder viser de to finalister i Consolation-rækken.

Dermed bliver Sebastian samlet no. 5 ved turneringen, hvor vinderen som nævnt var Thiago Agustin Tirante (ARG) foran Anton Matusevich (GBR).
I kampen om 3-4. pladsen vandt Seon Yong Han (KOR) over Timofey Skatov (RUS), der er no. 1 på TE junior ranglisten, hvor Jack Draper er no. 8.
På billedet herunder finale-vinderne Tirante og Sebastian

Thiago Agustin Tirante og Sebastian Grundtvig
Foto: Grundtvig

Tennisavisen har desuden modtaget nedenstående billeder fra præmie-ceremonien

 

Forrige artikelPortræt: Simon skifter spor og vælger North Carolina college
Næste artikelFair Play Cup: Dansk U10 dominans i Sverige
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.