Tennisavisen har jævnligt berettet om danske juniorer, når de på rejser med Euroelite Tennis deltager i turneringer under fremmede himmelstrøg.
Stifteren af EuroElite, Dave Bandelin, der har en militær baggrund, er tilhænger af disciplin, og derfor er en forudsætning for at deltage, at man er villig til at efterleve de krav, som for “curling-generationen” måske kan forekomme en smule strenge.

Mange af de spillere, der gennem årene har deltaget på ture med EuroElite, har dog sat stor pris på de værdier, som EuroElite står for, men det har hørt til undtagelserne, at der har deltaget piger, da Dave tidligere har givet udtryk for, at de ofte har sværere end drengene ved at fungere under disse vilkår.

I slutningen af august 2018 var der undtagelsesvis to danske piger med, da EuroElite arrangerede en tur til to turneringer i Phoenix på Mauritius, hvor der i den første uge blev afviklet Grade 4 turneringen ITF U18 Petit Camp, og ugen efter Grade 5 turneringen ITF U18 Mauritius Open.
Blandt danske deltagerne på turen var desuden 14-årige Richard Biagiotti og 16-årige Kevin Chen, der er henholdsvis årgang 2003 og 2002.

Både 16-årige Nikoline Gullacksen og 17-årige Amanda Rommetveit Rohde deltog på turen, og i begge turneringer opnåede både Nikoline og Amanda point til ITFs junior-rangliste.

De første 5 point blev opnået med sejre i 1. runde (R32), hvor Nikoline vandt 6-2, 6-0 over Naledi Manyube (RSA), og Amanda vandt 3-6, 6-4, 6-2 over Finaritra Andriamadison (MAD), hvilket samtidig var første gang, at Amanda optjente point til ranglisten, hvor Nikoline i forvejen havde opnået point ved Grade 4 turneringer i både Gjøvik i Norge og Kramfors i Sverige.

Begge danske piger tabte derefter i 1/8-finalen, men i double-rækken vandt de derefter overbevisende 2-sæts sejre i både 1/8-finalen og kvartfinalen, inden de i semifinalen tabte 3-6, 6-7(4) til det sydafrikanske par Naledi Manyube og Maretha Burger.

Ugen efter var der igen point til begge danskere i Grade 5 turneringen, hvor der er 2 point for at vinde 1 runde, hvor Nikoline vandt 6-0, 6-0 over Malika Ramasawmy (MRI), mens Amanda måtte arbejde mere for sagen, da hun vandt 4-6, 6-1, 6-2 over Rosaleen Alioussef (RUS).

Turneringen sluttede, da de begge tabte i 1/8-finalen i både single og double.

Blog fra Nikoline og Amanda om turen

Tennisavisen har modtaget nedenstående blog fra Nikoline og Amanda, der sætter ord på deres oplevelse sammen med EuroElite.
Nikoline fortalte til Tennisavisen, at de har været meget tilfredse med måden tingene foregår hos EuroElite, og den førnævnte disciplin har ikke afskrækket dem fra at tage af sted igen.

19 lærerige og uforglemmelige dage på Mauritius med Euroelite og Dave Bandelin som coach, er ved at være ved sin vejs ende. Vi har i den tid vi har været her, spillet en helt masse god tennis, og lært enormt meget, både på og udenfor banen, som har haft en enorm positiv indflydelse på vores tennis. Vi har i løbet af de solrige 2,5 uger, deltaget i to ITF turneringer på hardcourt, i både single og double, hvor vi har stået overfor en masse dygtige modstandere, helt anderledes fra dem vi er vant til i norden, hvilket har været enormt lærerigt og motiverende. Endvidere har dette også ført til både vundne og tabte kampe, som har resulteret i at vi i begge turneringer har opnået ITF-point. Det har været noget af en oplevelse, og en fantastisk afveksling, at kunne stå og spille på den anden side af jorden.

Tennis er tough og ikke altid fair, mange ting kan gå imod en og sådan er det bare. Hos Euroelite har vi lært at håndtere sådanne ting med oprejst pande og finde konstruktive løsninger på problematiske situationer. At have været afsted med Euroelite, har i den grad været en øjenåbner for os begge to. Der har under hele turen været en utrolig professionel atmosfære, med teoritimer hver aften kl. 19, som har omhandlet både psykiske, fysiske og taktiske aspekter af tennis. Vi har blandt andet evalueret vores kampe, og talt om hvordan man kan forbedre sin tennis, udelukkende ud fra de beslutninger man tager på banen. Vi har også fået værktøjer til at holde nerverne i ro, samt til at håndtere det pres vi alle lægger på os selv. Endeligt har vi lært at overføre teori til praksis, i og med at vi har prøvet tingene af på banen.

Til trods for den professionelle atmosfære, har der også været plads til at have det sjovt og opleve Mauritius. At vi flere gange har fået et break fra tennis, har i den grad betydet, at vi har kunne præstere bedre på banen. Vi har i løbet af de 19 dage både været på safari, set hinduistiske templer og statuer, stået på vandski, været ved de smukkeste udkigsposter, badet på stranden, svømmet med delfiner og snorklet ved de smukkeste koralrev. I det hele taget har vi elsket at kunne opleve den smukke ø Mauritius, og har fået minder for resten af livet.

Når man som pige rejser med Euroelite vil man hurtigt opdage, at der hovedsageligt er drenge med på turen. Det kan virke skræmmende for nogen, men for os har det, at være afsted med 10 svenske og danske drenge resulteret i, at vores fokus har været mere på vores tennis frem for på alt muligt andet. Man vil opleve at der er mindre konkurrence indbyrdes og det har været et sjovt, afslappet og selvfølgelig lidt udfordrende miljø at befinde sig i.
Vi har kunnet lære af, at se de drenge der har været med Euroelite længe spille kamp, i og med at vi har kunnet se de ting Dave har talt om under teori blive udført og fungere. Dette gælder både i forhold til taktik, men også attitude. Derudover har det været fedt at blive heppet så meget på (hovedsageligt på svensk), og der har været en rigtig god holdånd blandt alle.
Det har i den grad også været fedt at alle bliver behandlet som en spiller og ikke som en dreng eller en pige.

Vi har haft en helt uforglemmelig og lærerig oplevelse og vi glæder os allerede til forhåbentlig at skulle deltage i flere ture med Euroelite.