Hjemmebanehåbet Andy Murray var Nick Kyrgios overlegen i fjerde runde af årets Wimbledon.

Der var lagt op til et opgør af de helt store, da det blev en kendsgerning, at Andy Murrays modstander i fjerde runde var det australske stortalent Nick Kyrgios. Kyrgios, der i 2014 slog Rafael Nadal ved netop Wimbledon, og som også vandt sin første ATP-titel i år i Marseille.

Det blev dog alligevel aldrig den store kamp, der var lagt op til. Andy Murray vandt i sikker stil opgøret med cifrene 7-5, 6-1, 6-4.

Fra starten af opgøret lignede det dog, at Nick Kyrgios kunne spille op med det britiske hjemmebanehåb. På Centre Court var det to veloplagte herrer, der i første sæt leverede solid græstennis. De var begge overlegne i deres servepartier, og det lugtede af en tiebreak.

Ved stillingen 6-5 til Murray, fik briten dog skovlen under Kyrgios. Hjemmebanefavoritten skruede lige en lille smule op for niveauet, og det var for meget for unge Kyrgios, der på grund af Murrays spil begyndte at lave flere fejl. Med sin stærke serv fik australieren dog afværget to breakbolde, men ved 30-40 sendte han en simpel forhåndsflugtning i nettet, og sættet var Murrays.

Det virkede til at tage pusten fra den 21-årige australier. Kyrgios kom hurtig ned med et break, mens Murray fortsatte sit høje niveau med utrolig koncentrerede, dybe grundslag. Og i takt med at stillingen på tavlen viste flere og flere point til Murray, virkede Kyrgios mere og mere modløs og nærmest opgivende.

Det blev ikke meget bedre for Kyrgios i tredje sæt, der slet ikke kunne finde sit vante niveau med de tunge server og aggressive grundslag. Det var i stedet Murray, der dikterede spillet med sine grundslag og også sine stopbolde, der voldte australieren store problemer.

Murray var endda så overlegen i sine egne serverpartier, at han end ikke gav sin australske ven en eneste breakmulighed. Og briten holdt samtidig sine uprovokerede fejl nede på kun seks i løbet af hele kampen. Og efter godt 1 time og 45 minutters spil kunne Centre Court bryde ud i jubel over, at deres favorit havde booket en plads i kvartfinalen.

Her møder Andy Murray franske Jo-Wilfried Tsonga, der i sin fjerde runde kun nåede at spille seks partier, inden landsmanden Richard Gasquet måtte trække sig.

Forrige artikelWimbledon 2016 – Cibulkova vinder maratonkamp
Næste artikelITF Amstelveen: Anna Rasmussen møder 2. seedede som Lucky Loser
Daniel Nøjsen Fallah er journaliststuderende på Journalisthøjskolen i Aarhus. Han er tenniselsker, der drømmer om at dække verdens bedste sportsgren. Daniel har spillet tennis i 10 år, hvor både turneringer og trænergerninger har været på programmet. Særligt ATP-touren følges tæt, hvor favoritterne er Rafael Nadal og Frederik Løchte.