Elmer Møller sikrede Danmark 1-0 føring i en ny gyserkamp på mere end 3 timer, og selvom Uruguay vandt 1. singlen, sikrede Elmer og Holger Vitus Nødskov Rune puljens 1. plads

Efter sejren mod begge de seedede modstandere (2) Frankrig og (8) Australien var det kun et nederlag på 0-3 i den sidste pulekamp mod Uruguay, der kunne spænde ben for Danmarks videre deltagelse i kampen om de 8 bedste placeringer ved Junior Davis Cup i Budapest i Ungarn.

Når man sammenligner resultaterne på tværs af de 4 puljer vil det fremgå, at Danmarks pulje D var noget af en “dynamit-pulje”, hvor der var mange jævnbyrdige opgør, mens der i de øvrige puljer var meget lidt spænding om, hvilke 2 nationer, der ville gå videre, og derfor var spændingen i disse puljer begrænset til, hvem der blev no. 1 eller 2 i puljen.

Som nævnt behøvede Danmark blot en enkelt sejr i den sidste puljekamp mod Uruguay, og den blev sikret i den første kamp, hvor Elmer Møller mødte Juan Martin Fumeaux, der betegnes som en slidstærk grus-specialist, og for anden dag i træk måtte Elmer igennem 3 intense sæt, som – i modsætning til nederlaget 6-7(2), 7-5, 5-7 mod Australiens Sach Tai – denne gang sluttede med sejr til Elmer 5-7, 7-5, 6-4 efter 3. timer 25. minutter.

Elmer Møller
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador – Elmer Møller fra kampen mod Frankrig

Selvom Elmer vandt kampen, gav han udtryk for, at han i fortsættelsen kan løfte sit spil yderligere, da han havde denne kommentar i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund:
Det er mega fedt, og jeg er stolt af, at vi er kommet videre. Jeg synes ikke, at jeg spiller mit bedste på noget tidspunkt. Men nu er vi videre, så jeg håber på, at jeg kan komme ind og spille bedre i de næste kampe.

Holger Vitus Nødskov Rune, der med sejre i 1. singlen i de to første opgør havde spillet op til sit bedste og derved sikret en afgørende kamp i double, hvor Holger og Elmer i begge tilfælde sikrede dansk 2-1 sejr, ramte ikke sit topniveau mod Francisco Llanes, der med sit tempofyldte fysiske spil skabte problemer for Holger, der tabte 2-6 i 1. sæt, men ved 2-5 i 2. sæt var Holger tæt på et comeback, da han fik reduceret til 4-5 og 30-0, men Llanes fik lukket kampen, som han vandt 6-2, 6-4, og dermed var stillingen efter singlerne igen 1-1.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador – Holger Vitus Nødskov Rune fra kampen mod Frankrig

Inden den afgørende double var alle kampe i de øvrige puljer afgjort, og da Japan i Group A havde vundet 2-1 over 1. seedede Italien, som formentlig betragtes som den største favorit til titlen, ville dansk sejr i doublen samtidig betyde, at Danmark som puljevinder i kvartfinalen møder Italien, der mod Japan tabte 1. singlen, hvor de undlod at bruge deres bedste spiller, 16-årige Lorenzo Musetti, der er no. 5 på ranglisten, som ellers domineres af de 17-18 årige fra årgang 2000 og 2001.

Selvom Danmark med en 2. plads i puljen i stedet ville møde vinderen af Group B, Brasilien, kom det ikke på tale at slække på indsatsen eller ændre på konstellationen med Holger og Elmer, der havde sikret den endelige sejr i de to første opgør, og de fortsatte i samme spor, da de i løbet af 1 time og 1 minut havde sikret dansk sejr 6-1, 6-4.

Sportschef Jens Anker Buus Andersen var meget stolt af, at Danmark er i top 8 i Verden, hvilket er vildt historisk for et dansk juniorhold.
Han tilføjer dog, at det er lidt ærgerligt, at Danmark som puljevinder møder Italien, som betegnes som storfavoritter.

Tennisavisen har fortsat ikke fået adgang til billeder fra torsdagens kampe, og derfor benyttes igen billeder fra kampen mod Frankrig.

Frankrigs Europamestre, som var seedet 2 og favoritter i Danmarks pulje, sekrede sig med 2-1 sejr over Australien 2. pladsen i puljen, hvilket betyder at de i kvartfinalen møder Brasilien, og vinderen kan i semifinalen se frem til et opgør mod enten no 1 i Group A, Japan eller Argentina, som blev no. 2 i Group C.

Vinderen af opgøret mellem Danmark og Italien møder i semifinalen enten Great Britain, der blev no. 2 i Group B eller no. 1 i Group C, Spanien, der vil være favorit i kvartfinalen.

Alle kvartfinaler spilles fredag kl. 1030, og Danmarks kamp mod Italien kan både følges på Livescore og livestream på nedenstående links.

Livescorehttp://ws1.crionetmedia.com/livescore/2018/Budapest/

Livestream
http://ws1.crionetmedia.com/streaming/2018/JuniorDavisFed/Court1.html

Der vises formentlig en kamp fra kvartfinalerne i Junior Fed Cup på dette link:
http://ws1.crionetmedia.com/streaming/2018/JuniorDavisFed/Court2.html

Alle resultater opdateres på “Kampe uge 39 (2)”, hvor fokus efter Carolines Wozniacki’s exit er flyttet fra WTA i Wuhan til Junior Davis Cup i Budapest.

Kampe Uge 39 (2): Fokus-skift fra WTA Wuhan til Junior Davis Cup med Danmark i hovedrolle

Forrige artikelJunior Davis Cup: Ny sejr til Danmark efter genialt comeback i double mod Australien
Næste artikelBedre rådgivning skal give flere danske tennisbaner
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.