Danmark tabte 1. sæt 0-6 i den afgørende double mod Australien, men med en taktisk genistreg blev den ene modstander sat ud af spillet, og Danmark vandt efter 10-1 i match-tiebreak

Selvom Danmark tirsdag vandt en historisk sejr over de franske Europamestre og favoritter til at vinde pulje D ved Junior Davis Cup i Budapest, er det på ingen måde garanti for sejr i de øvrige puljekampe, hvilket hurtigt blev klart allerede i 2. singlen, hvor Elmer Møller mødte Australiens Tai Sach.

Kampen varede 3 timer 20 minutter, hvor der blev spillet tennis på højt niveau i 3 jævnbyrdige sæt, hvor det første blev vundet af Tai Sach med 7-2 i tiebreak, og der var desuden australsk matchbold ved 5-4 i 2. sæt.
Elmer afværgede matchbolden og fik presset kampen i 3 sæt, hvor det blev Elmers tur til at få matchbold ved 5-4, endda 2 af slagsen, men Tai Sach afværgede dem begge og sikrede en kneben sejr 7-6(2), 7-5, 5-7.

Tai Sach beskrives som en hurtig spiller, der spillede vanvittigt godt på de afgørende tidspunkter. Han server som en hest og er hurtig på bolden, og han slår max igennem på boldene.
Elmer var yderst tændt fra start, og de to kombattanter stod godt til hinanden og leverede en pragtkamp, som var meget tæt på at give dansk sejr.

Elmer Møller

I 1. singlen spillede Holger Vitus Nødskov Rune mod Chen Dong, der har japansk baggrund og slog både hurtigt og fladt til bolden.
Holger sørgede for at serve og spille klogt med god tyngde, så modstanderen ikke fik lov til at spille sit “japaner-tennis”, og selvom stillingen i flere partier var lige, blev det alligevel en komfortabel sejr på 6-3, 6-1 til Holger, som udlignede til 1-1 i den samlede stilling.

Lars Christensen, der har fulgt et utal af Holgers kampe på nærmeste hold, mindes ikke at han har set Holger spille bedre end i denne kamp, og Holger var også selv godt tilfreds med sin præstation, som han havde disse bemærkninger til:
Jeg synes, at jeg spiller meget klogt i dag. Jeg spiller boldene med god topspin, så han ikke får dem i sin comfort zone, og det ødelægger lidt hans rytme.

Holger Vitus Nødskov Rune

Derfor skulle kampen – ligesom dagen før mod Frankrig – afgøres i doublen hvor Holger og Elmer mødte Tai Sach og Cooper White, og efter 1. sæt lignede det et truende nederlag, da australierne vandt sættet 6-0 på ca. 20 minutter.

Et par taktiske fif fra Lars Christensen bevirkede, at danskerne kom væsentligt bedre med i 2. sæt, hvor de sørgede for at holde Tai Sach ude af spillet, hvilket viste sig at være en god taktik, som sikrede Danmark sættet 6-3.
I den afgørende match-tiebreak var danskerne forrygende, og de afgav blot et enkelt point, inden de sikrede sejren 0-6, 6-3, [10-1].

Holger var efter kampen godt tilfreds med indsatsen, og han havde denne kommentar efter doublen:
I første sæt spiller australierne sindssygt godt, mens vi ikke kommer så godt i gang. Men fra andet sæt er vi mere klar, har god attitude og er rigtig ’pumped’. I tredje sæt spiller vi vanvittigt i matchtiebreaken. Alt sidder på linjerne, og vi får god opbakning ude fra sidelinjen.

Sejren betyder at Danmark nu fører pulje D med 2 sejre og 4-2 i sæt foran Frankrig, der vandt 3-0 over Uruguay.
Begge har 1 sejr, og derfor kan Danmark, Frankrig og Uruguay alle slutte med 2 sejre, hvis Danmark torsdag taber til Uruguay og Frankrig vinder over Australien.
I så fald vil Frankrig blive puljevinder, og Danmark eller Uruguay no. 2 afhængig af sejrens størrelse, og derfor skal Danmark vinde over Uruguay for at sikre førstepladsen i puljen.

Det ideelle vil være, hvis det lykkes at sikre førstepladsen i puljen ved at vinde begge singler mod Uruguay, hvilket vil give mulighed for, at en af spillerne kan blive “aflastet” i doublen af Oskar Brostrøm Poulsen, som havde en væsentlig andel i sejren, da han har været en fantastisk og positiv støtte for holdet, både ved at heppe fra sidelinjen og ved indslåning m.m.

Sportschefen Jens Anker Buus Andersen havde denne kommentar efter kampene:
Det var igen en flot dag af drengene. Det er selvfølgelig super fint, at vi har slået to kæmpe store tennisnationer. Men vi er stadig ikke gået videre fra puljen. Så vi holder snuden i sporet og er arbejdsomme og ydmyge omkring resultaterne

Da fotografen aldrig nåede ud til Court 16, hvor Danmarks og Australien spillede, genbruges billeder fra kampen mod Frankrig.

Forrige artikelKampe Uge 39 (2): Fokus-skift fra WTA Wuhan til Junior Davis Cup med Danmark i hovedrolle
Næste artikelJunior Davis Cup: Danmark puljevinder og klar til at møde 1. seedede Italien