17-årige Johanne Svendsen fra Hørsholm-Rungsted Tennisklub er videre til anden runde ved juniorernes French Open i tennis i Paris efter sejr i sand gyser mod russer.

Efter 2,5 halv times fight kunne den danske teenager knytte næven i sin Grand Slam-debut under den parisiske aftenhimmel sent søndag aften. Med de tætte cifre på 6-4 4-6 6-4 blev russiske Maria
Sholokhova nemlig overvundet.

“Det var virkelig en sindssyg oplevelse. Jeg prøvede at se det som en normal kamp, men det er svært, når man står på Roland Garros-anlægget og spiller den største kamp i karrieren indtil videre”, fortalte en stolt Svendsen lige efter sejren.

I tredje og afgørende sæt svingede kampen konstant frem og tilbage, og begge spillere var tydeligt nervøse.

“Jeg holdt fokus til sidst og var på mentalt. Men det var meget, meget lidt, der afgjorde det,” analyserer den danske vinder.

Johanne er i Paris med Leschly Tennis Foundation, der er ansvarlig for det unge talents karriere. For blot et halvt år siden rangerede Svendsen som nr. 376 i verden for juniorer – nu er hun blandt de 50 bedste.

Anden runde i single for Johanne afvikles tirsdag, mens hun med sin peruvianske makker skal i aktion i double mandag.

Forrige artikelChallenger Biella 7: Holger Rune indfrier delmål for sæsonen med første ATP Challenger titel
Næste artikelTurneringer uge 23: French Open uge 2 med dansk junior. Løchte på græs og Holger fortsat på grus
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.