Trods frost og kulde i Kroatien var Clara Tauson for alvor spillet varm, da hun med storspil sikrede sig sin karrierens første Grade 1 titel

Da 15-årige Clara Tauson for 3 uger siden spillede finale ved en Grade A turnering i Brasilien, fremgik det tydeligt af livestreamingen af kampen på Youtube, at begge de 15-årige finalister var påvirket af situationen, idet det for dem begge var den største finale hidtil i karrieren, hvilket Leylah Annie Fernandez (CAN) bedst håndterede og vandt 6-3, 7-6(4).

ITF Junior Porte Alegro: Topresultat af Clara Tauson trods finale-nederlag

I den forløbne uge har Clara atter spillet sig frem til en stor finale i Grade 1 turneringen 34. Perin Memorial, hvor hun hele ugen har vist spil af meget høj klasse.
For hver eneste turnering på dette plan opbygges gradvis både selvtillid og rutine i at håndtere sådanne situationer og forventninger mentalt.

ITF Junior: Clara Tauson i finalen efter sejr i 3 sæt over “fejlfri” modstander

I finalen mod 17-årige 4. seedede Victoria Dema (UKR) var der ingen synlige tegn på, at Clara havde tilsvarende finale-nerver som i Brasilien, og i en kamp hvor Clara havde masser af intensitet, kurve og tyngde i slagene, havde ukraineren ingen modtræk mod den velspillende unge dansker, som dermed vandt sin hidtil største sejr som junior med cifrene 6-1, 6-2.

Efter kampen har Tennisavisen modtaget ovenstående billede samt denne kommentar fra den stolte og tilfredse vinder:
Dejligt at have vundet denne turnering, som har været ret speciel for os alle sammen.
Det er ikke hver dag at man spiller kampe udendørs i frostvejr, og slet ikke normalt i Kroatien.
Men en fed fornemmelse at stå med vinder trofæet i dag efter en ekstrem kold uge“.

Clara tilføjer, at hun i dag glæder sig over sejren, samt at hun allerede er på vej til Firenze, hvor hun håber på varmere vejr.

I næste uge deltager Clara i Grade 2 turneringen 43rd City of Florence, hvor hun sidste år overraskede de fleste ved at spille sig i semifinalen.
Clara bliver formentlig seedet 1 i turneringen, hvor Hannah Viller Møller ligeledes deltager, og ifølge Acceptancelisten er Sebastian Grundtvig også tilmeldt.

Ifølge Tennisavisens beregninger vil Clara Tauson avancere til en placering omkring no. 13 på ITFs rangliste.