Sebastian Grundtvig er eneste dansker, der er videre til 2. runde i single. Tobias Lentz tabte 1. runde i kval, hvor Romeo Midtgaard Jivraj tabte i 2. runde.
Hannah Viller Møller tabte for første gang i 1. runde, hvor også Helena Francati tabte. Sammen er de videre i double

De færreste tennis-interesserede er formentlig i tvivl om, at 14-årige Hannah Viller Møller er en af de helt unge talenter, som har et stort potentiale.
Siden hun som 13-årig tidligere på året begyndte at deltage i ITF junior-turneringer har hun i samtlige 10 turneringer hidtil hver gang vundet 1. runde i hovedturneringen, og hun har altid klaret sig igennem kvalifikationen, når hun ikke var direkte i hovedturneringen.

I sidste uge fik hun lidt af et internationalt gennembrud, da hun ved Grade 4 turneringen i Rungsted Kyst var helt fremme i finalen, hvor hun dog tabte 6-7(6), 1-6 til Melis Yasar (SWE).
Hannahs træner Tine Scheuer-Larsen fortalte til Tennisavisen, at hun er stolt over dette resultat, men hun har måske selv en smule medansvar for, at Hannah tabte finalen, da Tine også har trænet med den svenske pige.

Det er ikke ukendt i tennis, at spillere efter en succesrig turnering taber i 1. runde i den efterfølgende turnering.
Dette skete for Hannah i denne uges Grade 4 turnering MTV Total Junior Cup, Vierumaki, Finland, da hun i 1. runde af hovedturneringen tabte 7-6(1), 2-6, 2-6 til (1465) Hella Linda Sepman (EST). Det fortælles, at turneringen spilles på et super-hurtigt tæppe, hvilket ikke er Hannahs favorit-underlag.

Hannah er dog stadig med i turneringen i double, sammen med Helena Francati, der ligeledes måtte se sig besejret i 1. runde i single, hvor hun tabte 3-6, 4-6 til 7. seedede (717) Molly Helgesson (SWE).

I Boys singles deltog både Romeo Midtgaard Jivraj og Tobias Lentz i kvalifikationen, mens Sebastian Grundtvig ligesom pigerne er direkte i hovedturneringen.
Tobias fik en enkelt kamp, da han i 1. kval-runde blev besejret af 6. seedede (1527) Ilari Vesanen (FIN) 6-2, 7-6(5).

Romeo vandt i 1. kval-runde over (WC) Matias Jarvi (FIN) 6-4, 6-3, hvorefter han i næste runde tabte 3-6, 2-6 til 4. seedede  (1404) Anton Ornberg (SWE).
Romeo og Tobias deltager desuden i double.

14-årige Sebastian Grundtvig vandt i 1. runde af hovedturneringen 6-3, 6-2 over (1527) Ilari Vesanen (FIN), der som nævnt havde slået Tobias Lentz ud i kvalifikationen, hvorfra han selv var kommet med som Lucky Loser.
I 2. runde kommer Sebastian på en væsentlig sværere opgave mod 2. seedede (335) Karl Friberg (SWE), som er en god bekendt af flere danske juniorer.

Den 16-årige svensker, som er no. 340 på ranglisten, gav Danmarks Davis Cup spiller, Christian Sigsgaard kamp til stregen ved en Grade 2 turnering i Bochum i juni, hvor Sigs efter en tiebreak til hver vandt 3. sæt 6-3.
Tidligere har Friberg besejret Patrick Kristensen 6-2, 6-4 og omkring nytår vandt han 6-4, 7-6(1) over Philip Hjorth.
En svær opgave, som dog ikke nødvendigvis er helt umulig for Sebastian, som i double spiller sammen med Henry Von Der Schulenburg (SUI).

 

Forrige artikelITF Junior Nonthaburi: Holmgren sikkert i kvartfinale. Hjorth og svensker offer for varmen
Næste artikelOpstart til Elitedivisionen: Damer pulje 1
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.