13-årige Elmer Møller sikrede sig adgang til hovedturneringen i hans første ITF-turnering nogensinde med 3 sikre sejre i kvalifikationen

Både Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller har i deres første år som U14 spillere primært deltaget i internationale turneringer under Tennis Europe, da de helt unge spillere som regel tidligst slippes løs i ITF sammenhæng i deres andet år som U14.

Holger har dog deltaget i en enkelt ITF turnering, da han fik wildcard til en Grade 4 turnering i Rungsted Kyst, hvor han efter 2 sejre over 16-17 årige modstandere nåede 1/8-finalen, hvor han tabte til 16-årige Mark Keki (HUN).

I denne uges Grade 5 turnering ProAktiv ITF junior Stavanger i Norge fik Elmer wildcard til kvalifikationen, hvilket han udnyttede på bedste vis, da han med 3 sikre sejre har spillet sig videre til hovedturneringen.

I 1. kvalrunde vandt han 6-1, 6-1 over Norges bedste U14-spiller Felix Nordby (NOR), der er no. 54 på TE U14 ranglisten og tilhører den ældste U14 årgang 2002, men han er dog stadig 13 år indtil 25. december.
I næste runde vandt Elmer igen sikkert 6-1, 6-2 over den 15-årige 6. seedede Oscar Weightman (GBR), som for en måned siden var i kvartfinalen ved en Grade 5 i Paralimni på Cypern.
I kvalfinalen blev sejrscifrene 6-4, 6-2, da Elmer vandt over 16-årige Hugo Brungs (SWE).

Da Holger har fået wildcard til hovedturneringen, er begge de danske topnavne fra årgang 2003 således klar til at hovedturneringen, hvor der mandag blev trukket lod.

Holger fik på papiret den sværeste lodtrækning, da han i 1. runde møder den 16-årige 7. seedede no. 661 Anton Ornberg (SWE).
Elmer får også svensk modstand, når han møder 15-årige no. 1449 Leyton Rivera.

Når Holger og Elmer næste år bliver 2. års U14, kommer de formentlig primært til at spille ITF, hvor de kan være sikre på at få den bedste kamptræning mod ældre spillere, da meget få U14-spillere vil være i stand til at yde kvalificeret modstand til de suveræne danskere, som er de suverænt bedst placerede fra årgang 2003 på TE-ranglisten, hvor Holger er no. 3 og Elmer no. 12, og først som no. 39 finder man den næste fra årgangen.

Derfor kan turneringen i Stavanger give et godt fingerpeg om, hvor de unge spillere står i forhold til de noget ældre spillere.

Holger Vitus Nødskov Rune
Richard van Loon www.tennisfoto.net – Holger Vitus Nødskov Rune

Danmark er også massivt repræsenteret hos pigerne, hvor Olga Helmi er seedet 1 og Hannah Viller Møller er seedet 4, og hvis alt går vel, kan de tidligst møde hinanden i finalen.
Desuden deltager Olivia Gram og Mathilde Tranberg i hovedturneringen, hvor Mathilde fik en hård lodtrækning og møder 2. seedede no. 401 Alise Cernecka (LAT).

Alle danskerne spiller 1. runde tirsdag.

Både Emilie K.S. Hansen og Ida Hasselbalch har deltaget i kvalifikationen.
Ida tabte i 1. kvalrunde 7-5, 3-6, 0-6 til Victoria Halvorsen (NOR).

Ida Hasselbalch
Foto: Sportsfotograf.com. – Ida Hasselbalch

Emilie var ikke langt fra at kvalificere sig, men i kvalfinalen tabte hun 4-6, 6-7(4) til 1. seedede Ekaterina Vinnik (RUS).
Forinden havde hun vundet over Rikke Nordvik (NOR) 6-1, 6-2, og 5-7, 6-1, 6-2 over Charlotte Russell (GBR).

Emilie K. S. Hansen
Foto: Sportsfotograf.com. – Emilie K.S. Hansen

Der er også dansk deltagelse i en U14 Category 3 turnering samme sted, men den vil senere blive omtalt særskilt.
Det kan dog afsløres, at både Richard Biagiotti, Lukas Goldstein Wendelboe og Felipe Mikkelsen fortsat er med i denne TE-turnering.

Forrige artikelTennisviden: Afsnit 5 – Du SKAL være i Zonen
Næste artikelITF Doha: Ørvad tæt på comeback i 1. sæt mod god modstander
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.