20-årige Frederik Ørvad forsøgte at give sig selv en tidlige julegave i form af point til ATP-ranglisten, da han i 1. runde ved $10.000 turneringen 5th Qatar ITF Futures 2016 i Doha mødte Baptiste Crepatte (FRA), der er no. 851 på ranglisten.

Når man fulgte kampen på livescore, blev det dog hurtigt klart, at Frederik var kommet på en svær opgave, da han blev brudt til 1-3 ved 15-40.
Ganske vist brød han tilbage til 2-3 et tæt parti, men han blev atter brudt ved 15-40, og franskmanden holdt serv til 5-2 og var på sejrskurs, men danskeren fik skabt nyt håb, da han vandt 8 af de næste 9 bolde og med et blankt break fik reduceret til 4-5, og han fik også udlignet til 5-5.

Franskmanden holdt derefter serv til 6-5, og han havde en enkelt sætbold i danskerens serv, men Frederik holdt fast og udlignede til 6-6.
I den afgørende tiebreak kom Frederik bagud 0-2, men han fik udlignet til 3-3.
Efter sidebyttet vandt franskmanden de næste 3 bolde, og han vandt tiebreaken 7-4.

I 2. sæt udnyttede franskmanden dette momentum og brød til 1-0 i Frederiks første serveparti, og det blev 2-0 efter et blankt serveparti, men Frederik fik med et blankt serveparti og et break ved 30-40 udlignet til 2-2.
Franskmanden kom igen på vinderkurs, da Frederik efter 0-40 i egen serv blev brudt ved 30-40, og han blev brudt igen til 2-5, hvorefter franskmanden kunne serve kampen hjem med cifrene 7-6(4), 6-2.

Frederik fortalte efter kampen, at spillet ikke fungerede optimalt, men han mødte en god modstander, som udnyttede dette.
Frederik er dog sikker på, at han kommer stærkt igen, og nu går turen hjem, hvor der skal trænes hårdt, så han er klar til nye turneringer i januar.

Forrige artikelITF Junior Stavanger: Elmer suveræn i kval i ITF-debut
Næste artikelITF Junior Stavanger: Mathilde slår 2. seedet. 5 ITF-point til Elmer
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.