Sebastian Grundtvig sendte 2. seedede ud i 1. runde, og Holger sendte 1. seedede samme vej i kvartfinalen. Ren Dansk finale kan blive aktuel

14-årige Holger Vitus Nødskov Rune har efter at han blev Europamester i U14 fået en del medie-opmærksomhed, ikke mindst fordi det er gået op for endnu flere, at han er et godt stykke foran sine jævnaldrende i sin tennismæssige udvikling, hvilket skaber berettigede forventninger om, at han går en stor karriere i møde.

Det næste erklærede mål for Holger er at vinde en ITF-turnering, hvilket langt fra er “piece of cake” for en 14-årig – specielt hos drengene, hvor fysikken spiller en afgørende rolle.
Grade 4 turneringen Riga Open i Letland er Holgers første turnering efter EM, og hvis han skal gøre sig håb om at tage sin første ITF-titel der, skulle han torsdag forbi en alvorlig forhindring i form af 1. seedede 18-årige Roberts Grinvalds (LAT), som er no. 213 på ITF-ranglisten.

Grinvalds vandt for godt en måned siden over 18-årige Kaya Gore (TUR), der er no. 74 på ranglisten, og ugen før havde han vundet en Grade 4 turnering i Tallin, så der skulle leveres noget ekstraordinært, hvis Holger skulle klare den hurdle.

Også dagen før var Holger nødt til at præstere på højt plan, da han vandt 6-1, 6-4 over no. 829 Egor Novikov (RUS), selvom det på papiret virkede overkommeligt, men der skulle spilles mange bolde og udvises stor tålmodighed med kvalitet i alle slag, hvilket Holger udførte til perfektion i 1. sæt, hvor Holger fandt en god rytme og en passende balance, hvor han hverken var for offensiv eller passiv.
I 2. sæt skulle Holger genfinde det perfekte leje igen, da modstanderen tog farten af boldene, inden han fik helt styr på kampen.

Onsdagens kamp var uden tvivl en god forberedelse til mødet med den 1. seedede, som er bundsolid i både forhånd og baghånd, og han har desuden en god serv.
Efter en lidt nervøs start fik Holger rystet nerverne af sig, og han spillede både sikkert og klogt med stor tålmodighed, hvilket sikrede ham en fornem sejr med cifrene 6-4, 6-1.

Dermed er Holger klar til semifinalen og et væsentligt skridt nærmere finalen, hvor han kan nå sit mål at vinde en ITF-titel.
Der er dog stadig et par hindringer, der skal overvindes for at nå målet, og den første er den 16-årige 4. seedede no. 462 Filip Kolasinski (POL), der forleden var i finalen i Dolany-Veska i Tjekkiet, hvor Holger også deltog lige før EM.
Polakken betegnes som en god og eksplosiv spiller med en god serv og god fysik, og han holder mange bolde i banen.

Den største hindring kan risikere at blive Holgers klubkammerat i HIK og gode ven og doublemakker 16-årige Sebastian Grundtvig (Seb), som var Holgers helt store idol, da han var yngre, indtil det først blev Nadal og senere Federer, der overtog 1. pladsen på Holgers idol-liste.

Sebastian vandt som tidligere omtalt allerede i 1. runde 6-1, 7-5 over 2. seedede no. 343 George Davis (GBR), og i onsdagens 1/8-finale blev det til en sikker sejr 6-2, 6-2 over Domantas Sakinis (LTU), som var videre fra kvalifikationen.

Seb spillede samtidig med Holger, da han torsdag mødte 15-årige no. 653 Karlis Ozolins (LAT), og kampen endte med sejr til Seb 6-3, 6-4.
Da Holger og Seb har sendt både 1. og 2. seedede ud af turneringen, er udsigten til en ren Dansk finale unægtelig indenfor rækkevidde, selvom det dog kræver, at de begge yder endnu en solid indsats i fredagens semifinaler.

Holger og Seb spillede lidt senere kvartfinale i double, hvor de vandt i suveræn stil 6-0, 6-1 over Igor Shrolik (RUS)/Zhan Skindzer (BLR).
Hvis de også vinder fredagens semifinale i double, kan de i en eventuel finale møde KB’s Ukrainer Eric Vanshelboim, der sammen med Artsiom Bardzin (BLR) vandt 6-2, 6-1 over Valentin Lukjanskij/Daniils Zukovs (LAT), hvis Eric og hans makker også vinder fredagens semifinale.

Da Tennisavisen modtog resultatet fra førnævnte doubler, var Seb’s modstander i single fortsat ikke fundet, idet 3. seedede Tomasz Dudek (POL) og Filip Tensing (SWE), som havde sendt Eric Vanshelboim ud, stadig havde gang i en vanvittig marathon-kamp, hvor begge blev ved at holde boldene i gang.
Selvom mange bolde lå midt i banen, havde ingen af dem modet til at klappe til den i frygt for at lave fejl.
Uanset hvem af dem, der når videre til semifinalen, vurderes Seb at være så velspillende, at han har stor chance for at nå finalen.

Forrige artikelDagens kampe torsdag 24. august: Kvartfinaler i New Haven med 2 Belgiere fra kval
Næste artikelDagens kampe fredag 25. august: Topseedede Radwanska og Cibulkova på finale-kurs
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.