Med en kvartfinale i den 2. uge i Israel fortsatte Elmer Møller opstigningen på ITFs junior-rangliste, hvor han formentlig vil være i top 100 til Nytår

15-årige Elmer Møller kan se tilbage på endnu en forrygende sæson, hvor han for alvor har gjort sig gældende ved først at vinde en Grade 5 titel i Monastir i Tunesien og i juni måned den første Grade 4 titel i Odense efterfulgt af endnu en Grade 4 titel et par uger senere i Ioannina i Grækenland.

Desuden var Elmer finalist ved det individuelle U16 EM, og ved EM for U16 hold var han med til at kvalificere Danmark til Junior Davis Cup, hvor han bidrog til, at Danmark opnåede en fornem 6. plads, selvom både Elmer og Holger Vitus Nødskov Rune endnu kun er 1. års U16.

Det er heller ikke hverdagskost, at 1. års U16 spillere vinder titler i Grade 2 kategorien, hvor Elmer indtil i sidste uge højst var nået til 1. runde, men som omtalt i Tennisavisen lykkedes det i Kiryat Shmona i Israel at gå hele vejen, da Elmer vandt sin første Grade 2 titel efter sejr i finalen over 8. seedede Dominic Stephan Stricker (SUI).

ITF Junior Kiryat Shmona: Elmer Møller vinder sin hidtil største titel

Allerede 2 dage efter triumfen var Elmer igen i aktion, da han om mandagen spillede sin første kamp ved endnu en turnering i Israel, Ramat Hasharon Open in Memory of Jack Baron, som er i Grade 3 kategorien, hvor Elmer ikke tidligere har deltaget, men erfaringsmæssigt er forskellen i niveauet sammenlignet med Grade 2 ikke markant.

I første runde måtte Elmer bruge 3 sæt, inden han vandt 6-4, 4-6, 6-2 over 17-årige no. 300 Filip Misolic (AUT), men i 1/8-finalen kunne Elmer nøjes med at spille 2 sæt 6-4, 6-3 mod 17-årige Leyton Rivera, som hidtil har spillet under svensk flag, men han har langt om længe fået godkendt en ansøgning om at blive nordmand.

I kvartfinalen mødte Elmer for en gangs skyld en jævnaldrende fra årgang 2003, Hamad Medjedovic (SRB), som de mest opmærksomme af Tennisavisens læsere muligvis husker, var finalist ved U14 EM sidste år, da Holger Vitus Nødskov Rune vandt mesterskabet.

Serberen vandt 1. sæt 6-2, mens Elmer tog sig af 2. sæt 6-3, inden Medjedovic vandt kampen 6-2, 3-6, 6-1, og i semifinalen blev det igen til serbisk sejr, da han vandt 6-3, 6-2 over Jerome Kym (SUI), der ligeledes er blandt de bedste i en meget dygtig årgang 2003.

De to seneste ugers præstationer bevirker, at Elmer avancerer på ITFs junior-rangliste fra en placering som no. 305 til omkring no. 140, og når årgang 2000 ikke mere optræder på ranglisten til Nytår, vil Elmer formentlig være i top 100, hvorved han sandsynligvis kunne få adgang til at deltage i kvalifikationen ved Australian Open.

Elmer tilknyttet Good to Great i Stockholm

Dansk Tennis Forbunds Sportschef, Jens Anker Buus Andersen forventer dog ikke, at Elmer allerede deltager ved Grand Slam ved Australian Open.
Hvis Elmer fortsætter den positive udvikling, er der næppe tvivl om, at deltagelse i de største individuelle turneringer vil være indenfor rækkevidde allerede næste år, da han fortsat er seriøst indstillet på at arbejde målrettet med sin videre udvikling.

Derfor er Elmer flyttet til Stockholm, hvor han ifølge Sportchefens oplysninger træner 5 uger ad gangen hos det svenske Good to Great Tennis Academy, som for flere år siden blev grundlagt af Magnus Norman, Nicklas Kulti og Mikael Tillström, som alle har været rangeret blandt de bedste samt vundet Davis Cup for Sverige, som de tennismæssigt ønsker at bringe tilbage til fordums styrke.

Derudover træner Elmer efterfølgende en uge i Aarhus, hvor han fortsat er tilknyttet Skovbakken.

Forrige artikelDe første mesterskaber i padel afvikles denne weekend
Næste artikelTE/ITF Junior: Ervin Mesic vinder både single og double i Stavanger
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.