Flere danske juniorer var enten på egen hånd eller sammen med Euroelite Tennis i Stavanger, hvor Ervin Mesic vandt titlen i både single og double i Tennis Europe U14 Category 3. Carl Emil Overbeck var bedste dansker med kvartfinale i ITF Grade 5 kategorien

14-årige Ervin Mesic, der er fra Fruens Bøge og no. 1 på den danske U14 rangliste, har i de seneste 3 år flere gange deltaget i internationale turneringer, både ved EM for hold og i individuelle turneringer under Tennis Europe, hvor han ofte har deltaget sammen med Euroelite Tennis.

Ved et nærmere studie af Ervins tidligere internationale resultater findes ingen titler, og han nåede sjældent langt i starten, men han fik ofte anerkendende kommentarer fra EuroElite, og der konstateres tydelige fremskridt i præstationerne, hvilket i 2018 har resulteret i, at Ervin er nået til semifinalen i en U14 Category 3 turnering i KB, og et par uger senere var han i finalen i en tilsvarende turnering i Hørsholm.
Desuden nåede Ervin semifinalen ved den seneste Category 3 turnering i Podgorica i Montenegro i august måned.

I den forløbne uge var Ervin igen sammen med EuroElite, der havde flere danske deltagere med i Stavanger i Norge, hvor der både er afviklet Stavanger ITF i Grade 5 og Stavanger TE U14 i Category 3.

Tennisavisen har i løbet af ugen dagligt opdateret “Kampe uge 48” med resultater fra turneringen, og på EuroElite’s facebook er der ligeledes bragt rapporter, heraf nedenstående efter dag 2, hvor Carl Emil Overbeck er placeret i dommerstolen.
Desuden er både Richard Biagiotti og Ervin (yderst til højre) med i truppen.

Ervin Mesic strøg helt til tops i TE U14 turneringen, da han vandt titlen i både single og i double, hvor han havde Henrik Vallanger (NOR) som makker.

Ervin var ikke den eneste danske deltager i TE U14, hvor Cornelius Alexander Shalmi ikke blev tilsmilet af heldet ved lodtrækningen, idet han allerede i 1. runde (R32) mødte 2. seedede Mikalai Bankou (BLR), som vandt 6-2, 6-2.
Cornelius måtte også nøjes med en enkelt kamp i double, hvor han sammen med Henry Ronnberg (SWE) tabte 0-6, 3-6 til det franske par Arthur Gea/Paul Barbier Gazeu.

Cornelius Alexander Shalmi
Foto: Sportsfotograf.com. – Cornelius Alexander Shalmi

Ervin fik en perfekt start, da han i 1. runde vandt 6-0, 6-3 over Gabriel Jornert (SWE), og som det fremgår af ovennævnte rapport fra EuroElite var Ervin i 1/8-finalen “hitting the ball a TON”, da han vandt 6-1, 6-4 over Nyo Van Dyck (BEL), der betegnes som en talentfuld spiller, som er på Belgiens nationale hold.

Desuden fremgår, at Richard Biagiotti i Grade 5 turneringen udspillede sin modstander, da han vandt 6-2, 6-3 over Geni Inoue (JPN) i 1. runde (R64).
I samme runde vandt Gustav Theilgaard 6-1, 6-2 over Linus Videhult (SWE), og Tobias Bo Kudsk vandt 6-3, 6-4 over Milo Gazivoda (MNE).

Tobias havde forinden deltaget i kvalifikationen, hvor han vandt 6-4, 6-2 over Marco Ratchoff (SWE), hvorefter han i kvalfinalen tabte 1-6, 2-6 til Aljaz Jeran (SLO).
Julius Kostopoulos deltog ligeledes i kvalifikationen, og efter sejr 6-0, 6-3 over Anders Parr (NOR), tabte han i kvalfinalen 2-6, 3-6 til 4. seedede Ethan Blot (SWE), og dermed var han ude af turneringen i single, da han ikke var ligeså “heldig” som Tobias, der udnyttede, at han fik en ekstra chance i hovedturneringen som Lucky Loser.

Efter dag 3 havde EuroElite denne status-opdatering fra Stavanger, hvor det igen fremgår, at Ervin “can hit the ball a TON”, og det fremgår af overskriften i opslaget, at “hajen bider igen!!”, samt at han har været med EuroElite i 3 sæsoner.

Den danske “haj” nøjedes ikke med at “bide”, men ifølge udlægningen fra EuroElite “udraderede” han med aggressivt spil fra start til slut i kvartfinalen sin franske modstander Thomas Gerbaud 6-0, 6-1, og han var dermed fremme i semifinalen i TE U14 rækken.

I omtalen fra Grade 5 turneringen fremgår, at Richard Biagiotti havde 5. seedede Casper Christensen (NOR) på krogen, men blot en smule manglende fokus bevirkede, at nordmanden et tæt opgør 7-6(5), 7-5.
Med større koncentration en hel kamp forventer EuroElite, at Richard med sine tunge slag, kan vinde sådanne kampe fremover.

Den danske U18 mester Carl Emil Overbech, der er seedet 1 i turneringen, var oversidder i 1. runde, og i 2. runde vandt han 6-1, 6-4 over Ondrej Horak (CZE), der havde wildcard.
Carl Emil spillede stabilt og aggressivt med god præcision og servede “wonderful”.

Gustav Theilgaard vandt 7-5, 6-1 over 11. seedede Felix Nordby (NOR), hvorimod “heldet” slap op for Lucky Loser Tobias Bo Kudsk, der tabte 1-6, 0-6 til 2. seedede Herman Hoeyeraal (NOR).

Næste rapport fra EuroElite efter dag 5, viser nedenstående afslutning af semifinalen i TE U14 single, hvor Ervin vandt over 1. seedede Edas Butvilas (LTU) 5-7, 6-3, 6-2

Dermed var Ervin for 2. gang i karrieren i en Category 3 finale, og denne gang vandt han titlen med sejr 6-3, 6-4 over 8. seedede Arthur Gea (FRA).

Desuden vandt Ervin double-rækken, hvor han var seedet 4 sammen med Henrik Villanger (NOR) efter en sikker sejr i finalen 6-2, 6-0 over det norske par Kristoffer Dalbak og Sturle Hoff Skigelstrand.

Både i 1/8-finalen og kvartfinalen blev det ligeledes sikre sejre, da de vandt 6-0, 6-1 over Achilefs Rafail Kousaridis (GRE)/Vladimir Kravec (SVK) og 6-1, 6-3 over Arnaud Ducrot Di Giacomo (FRA)/Christian Teszari (ROU), hvorimod de fik kamp til stregen i semifinalen, hvor de vandt 7-5, 5-7, [10-4] over 2. seedede Edas Butvilas (LTU) og Oliver Byskata (FIN).

I den sidste rapport fra EuroElite herunder sætter Ervin disse ord på sin præstation ved turneringen:
Jeg spillede solidt gennem hele ugen, hvor serven har fungeret rigtig godt. Jeg har været til turneringen før, så jeg kender banerne og omgivelserne, hvilket har gjort at jeg har været mentalt ovenpå og afslappet. Jeg gik hele vejen både i single og double. Gennem hele turneringen har jeg været god til at opsøge first strikes og bruge spillemønstrene cross og 3(2)-1, hvilket har fungeret godt.

Tennisavisen ønsker Ervin tillykke med begge titler.

I ITF Grade 5 udgaven af turneringen var både Carl Emil Overbeck og Gustav Theilgaard som omtalt videre til 1/8-finalen, som blev endestation for Gustav, da han tabte 2-6, 6-7(2) til 7. seedede Peter Alam (SWE),

Carl Emil vandt i samme runde over sin double-makker, 15. seedede Sebastian Abboud (SWE) 6-4, 7-6(8), hvorefter han i kvartfinalen tabte 3-6, 4-6 til 6. seedede Szymon Kielan (POL) .

Kvartfinalen blev også endestation i double for Carl Emil og hans makker, der var seedet 5 og oversidder i 1. runde (R32), hvor det rent danske par Gustav Theilgaard/Richard Biagiotti vandt over Jakub Federowicz (POL)/Ondrej Horak (CZE) 4-6, 6-1, [7-10].

Tobias Bo Kudsk og hans makker Milo Gazivoda (MNE) vandt i samme runde 6-1, 7-5 over det norske par Herman Aure/Max Bakken, hvorimod Julius Kostopoulos og hans svenske makker Viggo Grondahl tabte til Anton Stendal/Adrian Luddeckens (SWE) 3-6, 1-6.

I 1/8-finalen vandt Tobias og makker på walkover, mens Carl Emil og Abboud måtte ud i en tæt afgørelse i match-tiebreak, som blev vundet 2-6, 7-5, [10-8].

Herefter sluttede turneringen for begge par i kvartfinalen, da Tobias og Gazivoda tabte 0-6, 1-6 til 6. seedede  Olle Wallin (SWE)/Rik Muller (NED), og Carl Emil og makker tabte 1-6, 2-6 til 1. seedede Roni Rikkonen (FIN)/Herman Hoeyeraal (NOR).

Carl Emil er i opslaget fra EuroElite citeret for denne kommentar til turneringen:
Jeg har spillet tålmodigt og gået efter B-lines gennem alle mine kampe. Min serv har fungeret mega godt, hvilket har gjort at jeg har vundet mange lette point bag min serv. Jeg har været solidt og har været god til at holde min baneposition(Zone 3). De spillemønstre der har virket for mig er 3(2)-1, crosscourt og sneakplay. Jeg har haft problemer med en skade hvilket har gjort at jeg ikke har kunne bevæge mig optimalt. Jeg tabte i kvartfinalen i både single og double.

Laura Alsing
Foto: Sportsfotograf.com. – Laura Alsing Juul

Der var også dansk deltagelse i Girls singles i Grade 5 turneringen, hvor 18-årige Laura Alsing Juul fik sin første sejr i ITF-sammenhæng, da hun vandt 6-4, 1-6, 6-3 over Brooke Pintsuk (GER) i 1. kvalrunde.
I kvalfinalen indledte Laura med at vinde 1. sæt, hvorefter hun tabte 6-2, 2-6, 3-6 til Madalina Josan (MDA), der havde wildcard til turneringen.
Laura havde tidligere blot spillet en enkelt kamp i en ITF-turnering, da hun i 2017 tabte i 1. kvalrunde i en Grade 4 turnering i Rungsted Kyst.

Ida Hasselbalch
Foto: Sportsfotograf.com. – Ida Hasselbalch

I hovedturneringen deltog både Ida Hasselbalch og Martha-Elisa Stemann.
Ida måtte nøjes med en enkelt kamp i single, hvor hun i 1. runde (R64) tabte 1-6, 2-6 til Patricija Paukstyte (LTU).

Martha-Elisa vandt i 1. runde 6-7(5), 6-3, 6-3 over Maria Fernanda Morales (SWE), hvorefter hun tabte 0-6, 3-6 til 15. seedede Fausta Zykute (LTU).

Martha Elisa og Ida tabte i 1. runde i double 1-6, 3-6 til det finske par Emilia Salo og Emilia Hartman.

Martha-Elisa Stemann
Foto: Sportsfotograf.com. – Martha-Elisa Stemann
Forrige artikelITF Junior Ramat Hasharon: Elmer Møller i top 100 til Nytår
Næste artikelDanske mestre i padeltennis kåret
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.