Efter 3 sejre er Clara Tauson klar til kvartfinale i brasiliansk Grade A turnering, hvor hun desuden er fremme i semifinalen i double med russisk makker

I 2017 fik stadig flere danskere, som primært følger med i Caroline Wozniackis bedrifter på tennisbanen, også øjnene op for, at der er grund til at se lyst på mulighederne for, at der i fremtiden også er andre danske spillere, som er værd at følge.

Ikke mindst slog Clara Tauson, som fyldte 15 år lige før Jul, for alvor sit navn fast med flere glimrende resultater i 2017, hvor hun allerede som 14-årige etablerede sig i top 100 på ITFs rangliste, og desuden beviste hun, at hun også kan begå sig på Women’s Pro Touren, da hun vandt 15K-turneringen Stockholm Ladies.

I starten af 2018 har Clara deltaget i en enkelt 15K i Tunesien, hvor hun i 2. runde blev besejret af 5. seedede Jelena Simic (BIH), der er no. 517 på WTA-ranglisten, hvor Clara er no. 732.

Claras næste opgaver var 2 junior-turneringer i Brasilien, hvor hun i sidste uge måtte nøjes med en enkelt kamp i single, da hun i 1. runde ved en Grade 1 turnering i Criciuma var oversidder, og i 2. runde tabte hun 3-6, 1-6 til 17-årige Varvara Gracheva (RUS).6-

I denne uge deltager Clara i  Campeonato Internacional Juvenil de Tenis de Porto Alegre, som er i den højeste kategori Grade A for juniorer ved ITF, og efter de første runder tyder det på, at Clara for alvor har vænnet sig til forholdene på de brasilianske grusbaner, når man kigger på resultat-listen fra turneringen.

I tirsdagens 1. runde (R64) mod 17-årige no. 530 Ana Paula Melilo (BRA), vandt Clara med de knusende cifre 6-1, 6-0, og dagen efter vandt Clara i R32 6-2, 6-2 over 16-årige no. 169 Sanyukta Gawanda (USA), der sidste år vandt 2 Grade 4 titler.

Torsdag mødte Clara igen en 16-årige modstander Sabina Dadaciu (USA), der er no. 87 på ranglisten, og sidste år vandt titlen ved en Grade 2 turnering i Castrium i Holland med finalesejr over Margaryta Bilokin (UKR), der ved samme turnering havde besejret Clara 6-0, 6-4 i semifinalen.

Amerikaneren havde overtaget i 1. sæt, som hun vandt 6-1, men Clara fik vendt slagets gang og sikrede sig med endnu en sejr 1-6, 6-3, 6-1 en plads i kvartfinalen, hvor hun fredag eftermiddag møder 17-årige 5. seedede Lea Ma (USA), der er no. 46 på ranglisten.

Clara havde en travl dag torsdag, hvor hun udover de 3 sæt i single spillede 2 double kampe, idet både 1/8-finalen og kvartfinalen på grund af udsættelser blev afviklet samme dag.
Clara er sammen med Anastasia Tikhonova (RUS) seedet 8 i double, og onsdag vandt de i 1. runde (R32) 6-1, 6-2 over Rebeca C. Silva (POR)/Ana Paula Melilo (BRA).

Torsdag vandt de derefter i 1/8-finalen 6-3, 6-2 over det brasilianske par Ana Luiza Cruz og Lorena Medeiros Cardoso, og umiddelbart derefter måtte Clara på banen for 3. gang samme dag, og det blev til endnu en sejr, da de efter match-tiebreak vandt i kvartfinalen over Sabina Dadaciu/Vanessa Ong (USA) 6-4, 6-7(7), [10-7] .

Fredagens single mod Lea Ma er 2. kamp på Court 3, og derefter er semifinalen i double mod Manon Leonard (FRA) og Destinee Martins (GBR) 4. kamp på Court 2.

Hvis man på Youtube søger på “Tenis de porto alegre” kan man gense nogle af kampene fra turneringen, og det er formentlig også muligt at følge kampe fra Court 1.

Eric Vanshelboim
Foto: Sportsfotograf.com. – Eric Vanshelboim

I samme turnering har KBs ukrainer Eric Vanshelboim deltaget.
Han blev i 1. runde i single besejret 6-2, 6-0 af 15. seedede Matheus Pucinelli De Almeida (BRA), der er no. 15 på ranglisten.
Eric deltog i double sammen med Henry Von Der Schulenburg (SUI), og i 1. runde vandt de over 5. seedede Tristan Boyer/Govind Nanda (USA) 7-6(3), 2-6, [10-6], hvorefter de i 1/8-finalen tabte 6-7(3), 4-6 til  Peter Makk (HUN)/Brandon Perez (VEN).