Hannah Viller Møller nåede semifinale i single og var tæt på titel i double. Holger Vitus Nødskov Rune og Christian Lerby besejret i semifinalen i double

17-årige Joanne Zuger (SUI) forhindrede fredag, at 16-årige Hannah Viller Møller fik mulighed for at sikre sig titlen i både single og double ved Grade 3 turneringen Brooklyn Union Axnosis ITF i Pretoria i Sydafrika.

I semifinalen i single vandt den 3. seedede schweizer 6-2, 6-7(3), 6-1 over Hannah, der var seedet 1 i turneringen, og derfor bliver finalen uden dansk deltagelse, når Zuger møder 2. seedede Victoria Allen (GBR), der i den anden semifinale vandt 6-3, 6-2 over 5. seedede Fanni Gecsek (HUN), som er Hannahs makker i double-rækken.

Hannah og ungareren skulle have spillet semifinale i double fredag, men de vandt uden kamp og var dermed direkte i finalen, hvor modstanderne var deres førnævnte modstandere fra semifinalerne i single.
Det dansk-ungarske par var meget tæt på at få revanche, men i en yderst jævnbyrdig match-tiebreak blev det sejr på 7-5, 1-6, [10-8] til Zuger og Allen, som søndag mødes i finalen i single.

 

Hvorvidt Holger Vitus Nødskov Rune og Christian Lerby (NED), som begge dagen forinden havde tabt deres kvartfinale i 3 sæt, fulgte kampen fra dommerstolen melder historien ikke noget om, men Holger fortalte på sin Instagram-profil, at turneringen havde budt på gode og lærerige kampe.

Lige inden Hannahs double-finale havde Holger og Christian på samme bane spillet semifinale i double, hvor de ikke havde samme skarphed som i de tidligere kampe, og de tabte derved 2-6, 4-6 til det 1. seedede sydafrikanske par Leyton Cronje og Christiaan Worst, der til gengæld var effektive.
Sydafrikanerne vandt efterfølgende finalen 6-3, 6-3 over deres 2. seedede landsmænd Pierre Malan og Chari Morgan.

Forrige artikelITF Junior Porte Alegro: Clara Tauson flyvende fra start i Grade A turnering
Næste artikelITF Junior Porte Alegro: Nyt super-resultat af Clara Tauson under opsejling
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.