Den offensive spillestil, som sikrede Holger Vitus Nødskov Rune DM-titlen, blev videreført på gruset i Bulgarien, hvor samme taktik sikrede 1. sæt i finalen mod 1 år ældre franskmand, som stadig er ubesejret mod Holger

Ugen efter at 15-årige Holger Vitus Nødskov Rune blev den hidtil yngste vinder af DM, rejste han til Nice, hvor han som forberedelse til grus-sæsonen har haft mulighed for at træne under top-professionelle betingelser ved Motouratoglou Tennis Academy, bl.a. med ATP-ranglistens no. 8 Stefanos Tsitsipas som træningspartner.

Erfaringerne fra de tidligere turneringer har vist, at få spillere kan hamle op med Holger, når han spiller offensivt tennis, og under DM blev der arbejdet målrettet med offensive returneringer på modstandernes serv, så de blev implementeret som et naturligt element i spillet.

Efter en uges træning på grus i Nice gik turen videre til Bulgarien, hvor både Holger og hans 15-årige landsmand Elmer Møller deltog i Grade 2 turneringen Plovdiv Cup, hvor Holger var seedet 1, og 16-årige Arthur Cazaux (FRA) var seedet 2.

Elmer, der er no. 96 på den seneste junior-rangliste, vandt i 1. runde 6-1, 6-2 over Yanaki Milev (BUL), der netop er fyldt 15 og havde wildcard til turneringen.
I 1/8-finalen var Elmer i 3 sæt mod 17-årige no. 124 Danil Spasibo (RUS), der vandt 6-4, 2-6, 6-2.

Elmer Møller
Foto: I. Evlakhov/Tennis Europe – Elmer Møller, finalist U16 EM 2018

Holger vandt uden større problemer i 1. runde 6-3, 6-2 over 16-årige no. 460 Simeon Terziev (BUL), der var videre fra kvalifikationen, men han fik derefter et par kampe, hvor han fik brug for de offensive kvaliteter.

I 1/8-finalen mødte Holger 16-årige Mario Gonzalez Fernandez, der sidste år var med på Spaniens junior Davis Cup hold, og hverken Holger eller Elmer har tidligere har formået at få skovlen under spanieren, der er god til at spille med skarpe vinkler og lægge boldene, hvor det gør mest ondt.
Holger havde dog med sin offensive taktik overtaget det meste af kampen, hvor spanieren kun i få perioder fik mulighed for at styre spillet, og det blev derved en sikker dansk sejr 6-3, 6-1.

Kvartfinalen mod 16-årige no. 76 Egor Agafonov (RUS), som sidste år ved EM for hold var i 3 sæt mod både den individuelle U16-vinder Carloz Alcaraz Garfia (ESP) og Holger.
Det blev igen en tæt affære mod Agafonov, der udfordrede med tunge dybe slag, men Holger sikrede sejren i 2 sæt, 7-5, 7-6(5).

Holger var urørlig i semifinalen, hvor han med offensivt spil uddelte et enkelt “påskeæg”, da han vandt 6-0, 6-1 over 16-årige no. 196 Lukas Neumayer (AUT), der trods stor sikkerhed i grundspillet ikke kunne stille meget op.

Den offensive stil fortsatte i 1. sæt i finalen, hvor Holger ikke overraskende mødte 2. seedede Arthur Cazaux, som Holger senest tabte til 3-6, 2-6 ved semifinalen ved en Grade 2 i Tiemcen i Algeriet sidste år, og Holger har også tidligere tabt flere gange til franskmanden.

Så længe Holger gennemførte taktikken med offensive returneringer, som det var tilfældet hidtil i turneringen samt i finalens 1. sæt, havde han kontrol over kampen, men i både 2. og 3. sæt faldt han ofte tilbage til det gamle, hvorved franskmanden som følge at sit tidligere overtag mod Holger og et års større rutine fik et marginalt overtag, som sikrede ham finalesejren 4-6, 6-3, 6-2.

Billedet herover afslører den danske skuffelse, men resultatet kan være endnu en positiv påmindelse om, at Holger har de fornødne forudsætninger for at gå hele vejen i lignende situationer fremover, hvis han formår at holde fokus og følge taktikken hele vejen.

Resultatet betyder, at Holger kan tilføje yderligere 35 rangliste-point, men han rykker formentlig alligevel en enkelt plads tilbage som no. 29, men i næste uge får Holger en ny chance ved Grade 1 turneringen 24e tournoi ITF Juniors de Beaulieu-sur-Mer i Frankrig, hvor han ved at vinde turneringen kan genvinde sin tidligere førerposition som den højst rangerede i årgang 2003.

Turneringen i Frankrig er den sidste, som Holger som følge af alders-restriktioner må spille, inden han fylder 16 år 29. april, hvilket er dagen efter turneringens afslutning.

 

Forrige artikelFlere overraskelser i Monte Carlo
Næste artikelFed Cup 2019: Søndag som dagen forløber
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.