Vi bevæger os nu ind i kvartfinalen af årets første store grusturnering, Masters 1000 i Monte Carlo. Der er leveret flere overraskelser. De to største favoritter Nadal og Djokovic er dog stadig med. Løber Nadal med trofæet for tolvte gang?

Tilbage i turneringen er følgende spillere: Novak Djokovic – Rafel Nadal – Borna Coric – Daniiil Medvedev – Fabio Fognini – Dusan Lajovic – Lorenzo Sonego – Guido Pella

Kvartfinalerne ser således ud:

Daniiil Medvedev-Novak Djokovic

Der venter et spændende møde mellem verdens nr. et Novak Djokovic og verdens nr. 14 Daniiil Medvedev. Novak Djokovic og Daniiil Medvedev har mødt hinanden tre gange før. Djokovic har vundet dem alle sammen. Medmedev virker dog til at være i ret god form for tiden. Han kom gnidningsfrit gennem de første to runder med sejr på 6-1, 6-1 over Sousa og 6-1, 6-2 over Albot. I 1/8 finalen havde han lidt større problemer med at besejre Tsitsipas, hvor Medvedev vandt 6-2, 1-6 og 6-4.
Djokovic vandt Australian Open i år, men det virker ikke til, at han har ramt formen i turneringerne siden og skuffede i Miami Open og Indian Wells. Dog har han været god i Monte Carlo, senest slog han Taylor Fritz ud med 6-4, 6-0

Guido Pella-Rafael Nadal

Guido Pella overraskede ved at spille sig forbi Cecchinato, som vel at mærke ikke har været i god form på det seneste, men det skal ikke tage noget fra Pellas fornemme sejr. Dog kommer han på en vanskelig opgave i kvartfinalen, hvor han møder Rafael Nadal, der har vundet turneringen de sidste tre år og elleve gange i alt. Nadal virker til at være i god form og meget motiveret for at vinde turneringen igen.

Dusan Lajovic-Lorenzo Sonego

Dusan Lajovic har virkelig overrasket og slået 16. seedet David Goffin ud i anden runde og i sidste runde slog han 4. seedet Dominic Thiem. Han har endnu ikke tabt et sæt, og han virker til at være i ret god form. Lajovic er i øjeblikket placeret som nummer 48 på verdensranglisten. Sonego, der i øjeblikket er placeret som nummer 96 på verdensranglisten har også overrasket og har blandt andet slået 8. seedet Khachanov ud. Sonego har heller ikke tabt et sæt i sin vej til kvartfinalen.

Borna Coric-Fabio Fognini

9. seedet Borna Coric møder i kvartfinalen 13. seedet Fabio Fognini. Fognini var i store problemer allerede i første runde mod Rublev, hvor han tabte første sæt med 4-6, og var nede med et break i andet sæt, før han fik vendt det og vandt kampen. Til gengæld var han mere overbevisende, da han overraskede og komfortabelt vandt med med 6-1, 6-4 over 3. seedet Alexander Zverev.

Kvartfinalerne spilles fredag fra klokken 11.