Selvom der ikke kom mange point på kontoen, fortsætter Philip Hjorth en god udvikling, som testes i Grade 1 og 2 turneringer

Tennisavisen har i omtalerne af de seneste ugers turneringer i Mellem- og Sydamerika primært bragt “bonus-info” fra de kampe, hvor spillere fra Euroelite teamet har deltaget, da både spillerne selv og deres coach Dave Bandelin har været flinke til at fortælle herom.

Af samme grund har omtalen af kampe med Philip Hjorth, der er tilknyttet Barcelona Academy, været begrænset til det, der kunne udledes af resultaterne.
Efter Philips single-kampe ved Grade 2 turneringen Inka Bowl i Lima, Peru, har Tennisavisen dog efterfølgende modtaget meldinger om hans indsats, og det bekræfter den tidligere omtalte antagelse, at han har ydet en god indsats, hvilket bl.a. er baseret på hans flotte sejr over svenske Karl Friberg og et par knebne nederlag til spillere omkring top 100.

Selvom Philip vandt 6-2, 6-2 over svenskeren, som i øvrigt var i U16-finalen ved Orange Bowl i december, var der dog tale om en jævnbyrdig kamp, hvor stillingen var lige i alle partier, men Philip spillede aggressivt med god “shot-selection” på de rigtige tidspunkter, og desuden med stor sikkerhed, som afspejles med kun en enkelt uprovokeret fejl i 1. sæt.

I 2. sæt mod 8. seedede Alexis Galarneau (CAN) var Philip igen ude i en “herre-dyst” (billedet herover) over 3 timer, og han var meget tæt på at hive sejren hjem, men som omtalt blev det canadisk sejr 6-4, 5-7, 6-4.
Philip er dog fortrøstningsfuld, da han føler, at det går den rigtige vej, så det kun er et spørgsmål om tid, før sådanne kampe tipper hans vej.
Der er ingen nemme kampe på det niveau, og derfor er Grade 1 og 2 turneringer en god måde for Philip at få testet, hvor han står på grus.

I omtalen fremgik, at der ikke gives rangliste-point for at tabe R32 i en Grade 2, men ifølge reglerne er der dog 10 point. Det ændrer dog ikke ved, at Philip ikke opnår single point fra turneringen, da der kun gives point fra de 6 bedste turneringer, og Philip har i forvejen 10 point i 6. bedste turnering.

Philip får dog alligevel point fra turneringen, idet han i double-rækken nåede kvartfinalen, hvilket giver 20 point. Da double tæller til ranglisten med 25 procent, optjener han således 5 point, hvilket kan betyde yderligere ca. 20 pladser frem til omkring 270, hvor han for en uge siden var 318.

Philip Hjorth

De omtalte double-point blev optjent, da Philip sammen med Daisuke Sumizawa (JPN) vandt i 1. runde over Francesco Liucci/Andrea Trapani (ITA) 6-3, 7-6(5).
I 1/8-finalen (billedet) blev det til endnu en sejr, da de vandt over 8. seedede Juan Alejandro Hernandez Serrano (MEX)/Eduardo Paz (BOL) 3-6, 7-6(3), [10-6].
I kvartfinalen tabte de 3-6, 3-6 til 3. seedede Valentino Raul Caratini/Axel Geller (ARG).

Det svenske par Jonas Eriksson Ziverts/Karl Friberg, der er seedet 6 vandt i kvartfinalen over Morgan Dill (USA)/Sebastian Quiros (CRC) 7-6(4), 6-2, og de møder i semifinalen parret, som sendte Philip og hans makker ud.

Der var også svensk succes i Girls singles, hvor 6. seedede (118) Mirjam Bjorklund (SWE) vandt i 1/8-finalen over (145) Eugenia Ganga (ARG) 6-0, 6-4.
Hun møder i kvartfinalen 4. seedede (89) Morgan Coppoc (USA).

 

 

Forrige artikelITF Sharm El Sheikh: Ingen succes til Julie og Cecilie i Egypten
Næste artikelKampene i Elitedivisionen for kvinder
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.