Helena Francati tabte 2. runde i kval. Hannah Viller Møller og Patrick Kristensen er begge videre til hovedturneringen, hvor Philip Hjorth også deltager

Turen til Syd- og Mellemamerika med Euroelite Tennis går nu ind i femte og sidste uge i Paraguay, hvor Grade 1 turneringen 37th Asuncion Bowl i Lambare i Paraguay afvikles.

Patrick Kristensen og nordmanden Lukas Hellum Lilleengen har som de eneste været med helt fra starten i Costa Rica, inden Helena Francati og Hannah Viller Møller stødte til for et par uger siden, for at deltage en Grade 1 turnering i Columbia, og i den forgangne uge deltog de i turneringen i Ecuador.

De 3 førnævnte danskere er også tilmeldt i Paraguay, hvor Lukas Hellum Lilleengen ikke deltager, men til gengæld er endnu en dansker, Philip Hjorth dukket op sammen med sin coach fra det academy i Barcelona, som Philip er tilknyttet.

Philip har tidligere flere gange været på ture med EuroElite sammen med bl.a. Patrick Kristensen.
Dave Bandelin fra EuroElite fortæller, at han har set en stor udvikling hos begge disse drenge, og han er stolt af, at de valgte at benytte EuroElite som supplement til deres træning og turneringsaktiviteter.
Philip har det seneste år været full-time i Spanien, hvilket Dave finder er det rigtige for Philip på hans nuværende stade i sin karriere, og han betegner Philips coach, som er en af Dave’s gode bekendte, som en “super person”.

Dave fremsendte dette billede med Philip sammen med de danske EuroElite-deltagere Hannah Viller Møller og Helena Francati.

Da Philip er den højest rangerede danske junior som no. 166, er han direkte i hovedturneringen, hvor Patrick blot var en enkelt plads fra, så han slap ikke for at spille kvalifikation, hvor han til gengæld var seedet 1, og desuden oversidder i 1. kvalrunde.

2. kvalrunde var ikke noget problem for Patrick, da han vandt 6-0, 6-1 over 16-årige Mariano Silberstein (ARG), hvorimod han i kvalfinalen kunne have udsigt til noget mere besvær mod 10. seedede no. 490 Bruno Caula (ARG), som ugen forinden sendte Patrick ud i kvalifikationen i Ecuador samme dag, som Patrick var ankommet fra Columbia, hvilket var en stærkt medvirkende årsag til nederlaget, hvor også den manglende tid til at omstille sig til højdeforskellen – 2.000 meter – også spillede ind.

Derfor fandt Patrick det for mere realistisk, at han kunne tage sejren denne gang, da han har fået samlet en masse energi inden turneringen i Paraguay.
Det startede også godt for danskeren, der bragte sig på 2-0, men argentineren fik udlignet til 2-2, hvorefter han efter Patricks egen opfattelse ikke burde have haft flere point, men Patrick lukkede ham alligevel ind, da han ikke udnyttede sætbolde ved 5-2.

Argentineren havde chancen for at udligne til 5-5 i egen serv, men Patrick bevarede roen, og med velopbygget aggressivt spil tog han sættet 6-4.

I 2. sæt følte Patrick, at han havde godt styr på kampen, og ved 4-3 fik han med et “smart game” knækket sin modstander og sikrede sig sejren 6-4, 6-3.

Patrick har på papiret gode muligheder for sejr i 1. runde (R64) i hovedturneringen, hvor han møder 16-årige Alan Benitez Garcia (PAR), der har fået wildcard.

Philip Hjorth har ligeledes gode muligheder på papiret mod Fabricio Schumliansky, der også er en 16-årige spiller fra Paraguay med wildcard til turneringen.

Hannah Viller Møller videre. Helena Francati slået i kval

Både Hannah Viller Møller og Helena Francati var med i kvalifikationen, hvor Hannah var seedet 7 og oversidder.
Helena vandt i 1. runde 4-6, 6-0, 6-1 over no. 437 Ana Luiza Cruz (BRA), som er få pladser højere rangeret end danskeren.

I 2. kvalrunde mødte Helena 3. seedede no. 217 Giulia M. Morlet (FRA), der vandt med de overbevisende cifre 6-0, 6-1.

Helena Francati
Foto: EuroElite – Helena Francati

Hannah vandt i 2. runde over no. 363 Jimar Geraldine Gerald Gonzalez (CHI) 6-1, 7-5, og i kvalfinalen blev det til endnu en sejr, da hun vandt 6-3, 6-0 over no. 315 Maya Tahan (ISR), der forinden havde vundet over 1. seedede no. 168 Victoria Flores (USA) 2-6, 6-1, 7-6(3)

Hannah fortæller i sin blog, at hun spillede to gode kampe.
I den første fik hun en rigtig god start, hvor hun styrede spillet og lavede få fejl, og derved vandt hun 1. sæt 6-1.
I 2. sæt startede modstanderen godt, og hun lavede mange gode vindere på vigtige tidspunkter, hvorved hun kom foran 4-1.
Derefter fik Hannah mere længde på sine slag, og hun spillede ligesom i 1. sæt mere på modstanderens baghånd, hvilket gave pote.

Israeleren i kvartfinalen spillede godt og var meget offensivt, men Hannah fandt hurtigt hendes svagheder, og hun fik længde på sine slag, så hun ikke kunne komme ind og styre spillet.

Hannah Viller Møller
Foto: EuroElite – Hannah Viller Møller

Hannah møder også en Israeler i 1. runde (R32) i hovedturneringen, men formentlig bliver det en endnu skrappere modstander, som er 4. seedede no. 70 Shelly Krolitzky.

Forrige artikelITF Junior Prag: Olga Helmi besejret i finale af tjekkisk talent
Næste artikelEM U12 piger kval: Danmark sluttede med sejr over Frankrig i Consolation finale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.