Olga Helmi har allerede været i 2 finaler i 2017, og begge gange måtte hun tage til takke med 2. præmien, da hun blev besejret af Tjekkiets næstbedste i årgang 2002

Samtidig med finalen ved Australian Open mellem de stadig aktive tennis-legender Roger Federer og Rafael Nadal blev vist på TV-skærmen, kunne man sideløbende på en computer eller en af de der nymodens Tablets/iPhones eller mobiltelefoner følge livestream fra finalen i Grade 4 turneringen I. CLTK Cup i Prag, hvor 16-årige Olga Helmi for anden gang i 2017 var i en finale.

Efter en god start, hvor Olga førte 2-1 mod tjekkiske Kristyna Lavickova, der fyldte 15 år i tirsdags, blev det hurtigt klart, at Olga skulle finde sit allerbedste spil frem for at løbe med titlen, da den unge tjekke var både boldsikker og god til at udnytte s iine muligheder i kampen.

Olga fik ikke flere end de to nævnte partier i 1. sæt, hvor tjekken sikrede sig sættet med 5 partier på stribe, da mange af duellerne ofte endte med fejl fra danskeren, hvorimod tjekken lavede ganske få fejl, når hun ikke var presset dertil.

I 2. sæt fortsatte samme mønster, og resultatet blev en overbevisende tjekkisk sejr 6-2, 6-2 i en finale, hvor Olga ikke følte, at hun spillede op til sit bedste.
Det har hun ret i, især da fejlprocenten var for stor, men det hænger uden tvivl også sammen med, at det meste kom retur, selvom Olga ofte havde både fart og præcision i boldene, mens modstanderen straks slog kontra, når muligheden bød sig.

Lavickova er næstbedste fra Tjekkiet på Tennis Europe ranglisten, og på ITFs junior-rangliste er hun ligeledes næstbedst i årgang 2002, og hvis man kender den tjekkiske tennis-kultur, kan man være sikker på, at det tekniske fundament er i orden, da det som regel er tidligere erfarne spillere fra ATP, WTA eller ITF-touren, der har trænet med de unge talenter, så de allerede i 12-års alderen behersker det basale i sporten.

 

Forrige artikelITF Saint-Martin: Emilie Francati tabte i første runde
Næste artikelITF Junior Paraguay: Hannah Viller Møller og Patrick Kristensen videre. Gensyn med Philip Hjorth
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.