August Holmgren er videre til kvartfinale i single. I double blev det til nederlag til i 2. runde til både Holmgren og Philip Hjorth, som havde vundet udsat kamp

Indtil videre har August Holmgren levet op til sin 3. seedning ved Grade 2 turneringen Swiss Junior Trophy i Oberentfelden i Schweiz, da det også i 1/8-finalen blev til sejr i 2 sæt over (247) Damian Rodriguez (GBR) 6-2, 6-3.

I 1. sæt var August nede 15-40 ved 2-2, men gode server sørgede for, at han holdt partiet, og i stedet brød han selv modstanderen til 4-2 efter et langt parti, og det blev til endnu et break med en long line baghånds-vinder til 6-2.

I 2. sæt havde August 2 break-muligheder til 3-1, men det blev alligevel 2-2, hvorefter August kom på 3-2.
Det rapporteredes, at August spillede klogt og solidt, og han vandt de fleste længere dueller.
August brød serv til 4-2, selvom britten førte 40-0, hvorefter begge holdt serv indtil 5-3, hvor August kunne serve for kampen.

Trods 2 breakbolde lykkedes det at lukke kampen, som August dermed vandt 6-2, 6-3, og han er dermed klar til kvartfinalen, hvor han møder 8. seedede (191) Francesco Forti (ITA), der vandt over (231) Niklas Schell (GER) 6-3, 6-3.

Tennisavisen fik efter kampen at vide, at  August spillede virkelig godt, og han holdt sig til sin plan om så vidt muligt at spille modstanderen i baghånden, da han havde en virkelig stærk, hård og flad forhånd.
August fik fint styr modstanderens ellers gode og hårde serv.

Sejr til Philip Hjorth og makker i udsat kamp. Begge danskere tabte i 2. runde

I double-rækken spillede Philip Hjorth og hans tyske makker Kai Lemstra onsdag i 1. runde mod Joel Javier Alt og Brian Bencic (SUI).
Kampen blev dog afbrudt på grund af mørke efter 1. sæt, som Philip og hans makker vandt 7-5.

Torsdag blev kampen genoptaget, og den blev først afgjort efter match-tiebreak med dansk-tysk sejr 7-5, 5-7, [10-3].

I kvartinalen samme dag var modstanderne Jack Molloy og Damian Rodriguez (GBR), der mødte August i single.
Det britiske par vandt kampen 7-5, 6-3.

Philip Hjorth
Foto: Paulette Hjorth – Philip Hjorth

August og hans serbiske makker, Konstantin Kirovski mødte derefter i kvartfinalen Anton Matusevich (GBR) og Chun Hsin Tseng (TPE), som efter en nervepirrende match-tiebreak vandt 7-6(1), 2-6, [12-10].

Ligesom i Augusts single modtog Tennisavisen beskeder om kampens udvikling, og det begyndte skidt, da de blev brudt fra start, og de kom desuden bagud 1-4.
Det ene break blev taget tilbage ved 2-4, hvorefter der igen var problemer efter dobbeltfejl og 15-40 i Augusts næste serv, som han dog holdt efter noAD til 3-4.

Da modstanderne havde chancen for at serve sættet hjem ved 5-4, kom de bagud 0-40, men de kæmpede sig tilbage til LIGE, hvorefter August og hans makker sørgede for udligning til 5-5 efter noAD.
Efter endnu et break til hver endte sættet i tiebreak, som August og hans makker tabte 1-7.

Gennem hele 2. sæt var August og hans makker i teten, og de vandt sættet 6-2, så kampen måtte afgøres i en gyser af en match-tiebreak, som endte med, at August og hans makker tabte kampen 6-7(1), 6-2, [10-12].

 

 

Forrige artikelITF Castelo Branco: Benjamin Hannestad fortsætter de gode takter
Næste artikelITF Helsinki: Frederikke Svarre stoppet af 2. seedet italiener
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.