August Holmgren fik en blød start med sikker sejr over kvalspiller, mens Philip Hjorth tabte i 3 sæt mod top 200 spiller

I denne uge deltager både August Holmgren og Philip Hjorth – der begge ses på arkiv-billedet herover – i Grade 2 turneringen Swiss Junior Trophy i Oberentfelden, Schweiz, hvor August i kraft af sin rangering som no. 108 er seedet 3.

August kom godt fra start i turneringen, da han i 1. runde vandt 6-2, 6-3 over Mischa Lanz (SUI), der havde fået wildcard.
I 2. runde venter (247) Damian Rodriguez (GBR), der vandt over kvalspilleren (875) Fabien Salle (FRA) 7-5, 7-6(5).

Foto: Holmgren
Foto: Holmgren

Kampen i single var allerede programsat til kl. 0830, og derefter efter mange timers ventetid kunne August igen gå på banen for at spille double sammen med Konstantin Kirovski (SRB) (billedet herover er lige inden kampen).

Det 3. seedede dansk/serbiske par mødte Mohamed Abdel-Aziz (EGY) og Carlos Kelaidis (SUI), der kom bedst fra start med et break til 3-1.
Det lykkedes dog at bryde tilbage til 4-4, hvor Augusts makker blev brudt igen på en noAD, men de udnyttede straks efter chancen for at bryde tilbage, men da der kom en “fremmed” bold på banen, skulle den spilles om, og de tabte derfor sættet 4-6.

I 2. sæt kom de bagud med break ved 2-3, men fik udlignet til 4-4 på noAD.
August holdt serv til 5-4, hvorefter de med blankt break sikrede sig 2. sæt 6-4, og kampen skulle afgøres i match-tiebreak, som August og hans makker vandt til slutsejr 4-6, 6-4, [10-5) mere end 13 timer efter starten på Augusts single.

Philip Hjorth afbrudt af mørke i double

Philip er no. 227, og han kom på en noget sværere opgave, da han i 1. runde mødte Mattia Frinzi (ITA), der er no. 195 og således rangeret 32 pladser højere end Philip.
Efter en god dansk start, hvor Philip vandt 1. sæt 6-3, lykkedes det for Frinzi at få vendt kampen til italiensk sejr 3-6, 6-3, 6-2.

Philip deltager desuden i double sammen med Kai Lemstra (GER), og de kom sent i gang med kampen mod det schweiziske par Joel Javier Alt og Brian Bencic, der havde wildcard. Sidstnævnte har en meget berømt storesøster ved navn Belinda, som de fleste tennis-interesserede kender.

Kampen blev afbrudt på grund af mørke, efter at Philip og hans makker havde vundet 1. sæt 7-5.

 

Forrige artikelWTA Montréal: Endnu en topspiller ude inden start
Næste artikelITF Castelo Branco: Benjamin Hannestad fortsætter de gode takter
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.