August Holmgren nåede et nyt højdepunkt i sin karriere, da han spillede sig i sin første Grade 2 finale efter sikker sejr i 2 sæt over 1. seedet top 50 spiller

Det har været nær ved og næsten flere gange for 18-årige August Holmgren, der i 2016 primært har deltaget i de to højeste kategorier Grade 1 og 2, hvor det i sagens natur ofte er højt rangerede spillere, der står i vejen for de helt store resultater for den unge dansker.

I denne uges Grade 2 turnering Swiss Junior Trophy i Oberentfelden i Schweiz var det den 1. seedede  Dan Added (FRA), der er no. 50 på ITFs junior-rangliste, som forsøgte at agere stopklods for, at August kunne spille sig i sin første finale på dette niveau.

Kampen havde både stoledommer og boldbørn. Det sidste er August tilsyneladende ikke forvænt med, da nedenstående billede tyder på, at han påbegyndte serven, inden alle bolde var samlet op.

August Holmgren
Foto: Holmgren

Tennisavisen fik løbende meldinger fra semifinalen, hvor starten lød således:
“A sender 3 fh for langt. Laver en baglæns hotdog, der kommer over, men 0-1”

Efter denne fejlbehæftede start holdt August sikkert sin egen serv, og han brød sin modstander rent til dansk 2-1 føring efter 3 fh-cross vindere – der sammenlignes med Thors hammer – i modstanderens baghånd.

August holdt derefter serv til 3-1 trods 2 break-muligheder, og kort efter holdt han sin næste serv rent til 4-2, og han brød ligeledes rent til 5-2, hvorefter August sikrede sig 1. sæt 6-2 med vinder på en smash.

August startede 2. sæt med et break ved 30-40 efter en longline baghånd, men han blev straks brudt tilbage efter “dumme fejl!”.
Et nyt rent break til August – afsluttet med longline baghånd – satte igen dansk sejrskurs, som blev konsolideret til 3-1 med et ES.

August var på vej til 4-1 ved 0-30 i franskmandens serv, men nye “dumme fejl” betød i stedet 3-2 til August, der med “fede server” øgede til 4-2, og han havde fordel til 5-2 i franskmandens næste serveparti, men han sendte en “oplagt lille dropbold” ud, og senere en baghånd retur i nettet, så det blev 4-3 i stedet.

Endnu en gang holdt August serv til 5-3 – trods en dobbeltfejl undervejs, og ved 5-4 kunne han serve for kampen, hvilket lykkedes til dansk sejr 6-2, 6-4.

Derefter kunne August vente på at få opklaret, hvem han møder i søndagens finale.
2. seedede no. 87 Constantin Bittoun Kouzmine (FRA) mødte 4. seedede no. 142 Mirko Martinez (SUI), som var på vinderkurs i 3. sæt med føring 4-1, men kampen endte alligevel med sejr 6-3, 4-6, 7-5 til franskmanden, som havde fysiohjælp undervejs.

Finalepladsen sikrer August 75 point, og i tilfælde af sejr i søndagens finale kan han optjene yderligere 25 point, og – selvom der modregnes 30 point for 6. bedste resultat – kan han se frem til at avancere fra den nuværende rangering som no 108 og ca. 25-35 pladser frem, hvilket forbedrer muligheden for at deltage i årets sidste Grand Slam ved US Open betragteligt.

 

 

Forrige artikelITF Castelo Branco: Benjamin Hannestad sluttede super turnering i semifinalen
Næste artikelMylan WTT
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.