To år blev det til for Klaus Nørby Jakobsen, der forlader direktørposten i Dansk Tennis Forbund uden at smække med døren.

Han har været chef for et forbund i en rygende udvikling. Masser af nye projekter og ændringer i strukturer er blevet søsat. Måske kan en del af det høje aktivitetsniveau afkodes i medlemstallet i Dansk Tennis Forbund, der det seneste år er gået opad. Men nu skal en ny direktør findes, Klaus Nørby Jakobsen har valgt at sige sit job op med virkning fra 1.1.2019. Det har han, da han ikke ser samme job i dag, som det han startede i for små to år siden.
”Det er kun naturligt, at jobindholdet i en direktørstilling kan skifte karakter efterhånden som udviklingen tager fart. I dag oplever jeg, at arbejdsfordelingen mellem bestyrelse og direktion har skabt et jobindhold, hvor jeg personligt ikke synes, at mine kompetencer kommer rigtigt i spil. Derfor har jeg valgt at søge nye udfordringer,” forklarer Klaus Nørby Jakobsen om sit farvel til topposten i forbundet. Et farvel der er blevet bemærket rundt blandt mange klubledere, der på de sociale medier åbent har luftet deres ærgrelse over, at Dansk Tennis Forbund nu skal ud at finde ny direktør.

Klaus Nørby Jakobsen overtog posten på kontoret i Brøndby efter et mildest talt tumultarisk forløb, hvor bestyrelsen i Dansk Tennis Forbund valgte at smide en række ledende medarbejdere på porten og derudover betale dem for ikke at udtale sig om forløbet. Derfor var det der var brug for ro på bagsmækken, men nu bliver der i stedet igen brug for udskiftning og gang i svingdøren på kontoret i idrættens hus.

Interessant tid for tennissporten
TENNISAvisen har bedt Klaus Nørby Jakobsen kigge tilbage på de to år han nåede at være den daglige leder af dansk tennis. En tid hovedpersonen selv glæder sig over, blandt andet på grund af de mange initiativer og arbejder der i perioden er blevet sat i gang.
”Vi er kommet langt med moderniseringen af idrætten til glæde for alle udøvere. Da jeg startede, var fokus på at få stoltheden tilbage i dansk tennis bl.a. ved at prioritere og eksekvere. I et stort omfang synes jeg, at det er lykkes. Lykkedes fordi ambitionen om, at DTF skulle være mere tilgængelig og indgå i flere samarbejder med medlemsklubberne, er lykkedes. Et, blandt flere, eksempler er etableringen af 11 talentmiljøer – forankret i klubber – rundt om i landet. En start på en kultur- og strukturopbygning på den sportslige udvikling. En struktur som også har kunnet åbne døren på klem til Team Danmark,” fortæller Klaus Nørby Jakobsen.
En struktur der skal være med til at bygge basen for rekruttering af fremtidens tennisspillere.

Den afgående direktør hæfter sig også ved den positive tendens i elitetennis med Caroline Wozniacki i spidsen, men også Holger Rune, Elmer Møller og Clara Tauson, der viser fremtiden for dansk tennis på det internationale tennislandkort, tegner lys.

Ikke lutter lagkage

Selvom han generelt er tilfreds med sin tid i Dansk Tennis Forbund, hvilket med de mange tilkendegivelser fra tennisfolk rundt om i landet virker til at være gengældt, så er der også områder, hvor Klaus Nørby Jakobsen ærgrer sig over ikke at have nået det han havde sat sig for.
”Desværre nåede vi, i min tid, ikke i mål med etableringen af et nationalt elitecenter og vi fik heller ikke igangsat en større relancering af hele uddannelsesområdet. Det er de to ting der står tilbage som dem jeg gerne ville have haft gjort mere ved,” forklarer den afgående direktør.

Klaus Nørby Jakobsen trådte til i funktionen uden professionel erfaring med sport. Som aktiv tennisspiller i en række danske klubber kendte han sporten som udøver på motionsbasis. Derudover var han kort før sin tiltræden i Dansk Tennis Forbund blevet valgt som formand for Birkerød Tennis Klub. Når nytårsklokkerne ringer ind og nøglekortet til idrættens hus i Brøndby stopper med at fungere, er han igen tilbage i rollen som almindelig motionist med en glæde og begejstring for tennis. Men dog alligevel med en hel del mere end det.
”Jeg har i tiden i Dansk Tennis Forbund fået bekræftet, hvad idræt generelt og tennis især er i stand til, og hvorfor forenings- og idrætslivet er en væsentlig del af dansk kultur. På de mange klubbesøg rundt om i landet (cirka 65) og i det tætte samarbejde med spillere, trænere og klubformænd har jeg mødt stor entusiasme og glæde ved sporten og det frivillige arbejde. De mange møder vil jeg se tilbage på. Og så vil jeg bare glæde mig til at komme rundt på landets tennisbaner i min egenskab af aktiv motionist- og turneringsspiller,” afrunder Klaus Nørby Jakobsen.

Dansk Tennis Forbund har netop haft ansøgningsfrist til jobbet som ny direktør. I funktionsbeskrivelsen kan man læse at ansøgeren blandt andet skal brænde for sit arbejde, have forståelse for at arbejde i en idrætspolitisk organisation, have økonomisk forståelse samt være en god leder. Det forventes at den nye direktør starter i jobbet den 1.1.2019.

Forrige artikelITF Junior Mexico City: 2 drømmekampe, en arbejdssejr og lærerig kvartfinale til Holger Rune
Næste artikelDH kvinder: En runde uden overraskelser
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten, gør Per til en af de bedste danske tennisjournalister.